Na pojedinačnom prvenstvu države kod mlađih kadeta Akoš Benke iz Vojvodine iz Bačkog Gradišta u paru sa Petrom Filipovićem iz Vranja osvojio je prvo mesto. Benke se u Bečeju okitio i srebrnom medaljom u pojedinačnoj konkurenciji.

 

 

Ženska ekipa Vojvodine je u prvoj saveznoj ligi igrala u Ostojićevu protiv ekipe Sloge gde su poražene rezultatom 4:3. Dve pobede je ostvarila Edina Benke, a jednu Aneta Poljak. U poslednjem kolu Gradištanke dočekuju ekipu Beočina. U Prvoj vojvođanskoj ligi za muškarce ekipa Vojvodine je u 17. kolu kod kuće savladala ekipu Kanjiže rezultatom 4:1. Dve pobede je ostvario Peter Tot, po jednu Ištvan Poljak i dubl Ištvan Poljak – Peter Tot. U poslednjem kolu Vojvodina igra  u Odžacima protiv istoimene ekipe.

Gradištanci su već osigurali ulazak u drugu saveznu ligu, a u slučaju pobede ujedno postaju i prvaci lige.

Na pojedinačnom prvenstvu Srbije u kategoriji mlađih kadeta Akoš Benke je u igri parova sa Petrom Filipovićem iz Vranja osvojio naslov prvaka države. U pojedinačnoj konkurenciji u finalu su se susreli upravo ova dva takmičara. Petar Filipović slavio je sa 3:2, tako da je Akoš Benke vicešampion Srbije. Kod mlađih kadetkinja Radmila Tominjak je bronzana pojedinačno kao i u igri parova sa Barbarom Đurčik.

– Sve u svemu zlato, srebro i dve bronzane medalje su izuzetan uspeh i na kraju Gradištanci su sa Bačkom Topolom i Vranjem ujedno i najuspešniji klub u mlađim kategorijama u Srbiji, kaže Šandor Poljak, trener STK Vojvodina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име