Takmičar Stonoteniskog kluba Zadar Dragan Knežević, posle nešto više od godinu dana, vratio je trofej „Kolenica kupa“ u Hrvatsku. Tradicionalni sportski susret ponovo je izazvao veliko interesovanje, pa se u Bečeju minulog vikenda okupilo 143 stonotenisera iz država iz regiona. Tako je oboren rekord iz februara ove godine kada se pozivu STK Bečej odazvalo 138 učesnika, među kojima ima i veterana i aktivnih stonotenisera. Međutim, podrška takmičarima sa tribina je i ovoga puta izostala.

 

Dragan Knežević je u finalu kategorije stonotenisera starosti od 35 do 50 godina savladao Zvonimira Britku, pobednika prva dva ovogodišnja „Kolenica kupa“. Treće mesto podelili su Liviu Petresku iz Pitestija (Rumunija) i Predrag Brajić iz Šapca. Kneževiću je ovo četvrti trofej popularnog bečejskog takmičenja. Otvoreno prvenstvo Bečeja u stonom tenisu za veterane, popularni „Kolenica kup“, odigrano je nedelju 15. septembra u sportskom centru, a učestvovali su takmičari iz Rumunije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Srbije. Kvalitet i neizvesnost mečeva i ovoga puta su bili na visokom nivou i prava je šteta što na tribinama OSC-a nije bilo više gledalaca. Ipak, stariji i malo mlađi momci i poneka dama, pružili su odlične partije, a pored starosne kategorije od 35 do 50 godina, takmičili su se u još dve, plus apsolutna. U kategoriji stonotenisera starijih od 60 godina pobedio je Slađan Svrzić, drugo mesto zauzeo je Zdenko Mađer (obojica iz Bepgrada), dok su treći bili Miroljub Simović (Kragujevac) i Aleksandar Mihajlović (Beograd). Već po tradiciji, najbolji u kategoriji 50 do 60 godina bio je Kikinđanin Branko Cvetković, ispred Livia Petreskua, Skopljanca Rista Temelkova i Zdenka Mađera. U apsolutnoj konkurenciji lovorike je poneo Vjekoslav Zovko iz Osijeka koji je u finalu pobedio Nikolu Marinkovića iz Šapca. Dve bronzane medalje su pripale Stefanu Kostadinoviću iz Subotice i Novosađanu Miodragu Čoviću. Kako je jučerašnji turnir bio treći u ovoj godini, organizatori, STK Bečej, proglasili su najbolje u 2013. po kategorijama (prvih četvoro) i uručili im robne nagrade. Najbolji u tekućoj godini su Zvonimir Britka (35 do 50), Stefan Kostadinović (apsolutna), Branko Cvetković (50 do 60) i Zdenko Mađer (60+). Ekspedicija domaćina je bila najbrojnija, većina takmičara je prošla grupnu fazu, ali dalje od četvrtine finala nisu stigli.

Prvenstvo Srbije za veterane u Bečeju

Zbog nebrojano puta dokazanih odličnih organizacionih sposobnosti ljudi iz STK Bečej, Stonoteniski savez Srbije dodelio je bečejskom klubu organizaciju državnog prvenstva za veterane koje će biti održano 10. novembra u bečejskom hramu sportova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име