Povodom značajnog jubileja Lovačkog udruženja Bečej, koje ove godine obeležava stotinu i deset godina postojanja, organizovan je raznovrstan prigodan program. Sve počinje otvaranjem izložbe u Gradskom muzeju Bečej u petak 12. septembra u 19 sati.

Autor postavke je istoričar – kustos Nemanja Karapandžić, koji je u saradnji sa udruženjem lovaca prikupio interesantne eksponate i to u vidu trofeja, prepariranih životinja, ali i naoružanja, starih slika, pehara, kao i dokumentaciju o istorijatu društva. Ulaz na izložbu, koja će se u muzeju zadržati narednih mesec dana, je besplatan, dok će na otvaranju nastupiti i tamburaški orkestar ANIP „Đido“.

Već naredni dan, u subotu, skup je predviđen kod lovačkog doma, gde će u 9.30 početi revija pasa, a prograšenje pobednika predviđeno je sat vremena nakon toga.

Odmah nakon toga, na redu je program namenjen deci, gde će ona imati mogućnost da pokažu znanja o životinjama. Proglašenje najboljih u kvizu predviđeno je u 11.30. Potom će kutlače ukrstiti kulinari, jer je „Zlatni kotlić“ zakazan u 13 sati, dok je tačno u podne predviđena prijava takmičara. Kulinari će hranu pripremati do 16 sati, jer je tad kuvanju kraj.

Žiri će imati sat vremena da donese odluku o pobedniku. Paralelno sa ovim programom biće organizovana tombola, a ko će biti srećne ruke znaće se u 16 sati.

Kako iz organizacije navode, lovački gulaš za posetioce koštaće 300 dinara po porciji. Manifestacija povodom obeležavanja jubileja seli se u nedelju u Bačko Petrovo Selo na tamošnje strelište, gde će se od 9 sati održavati takmičenje u gađanju glinenih golubova.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име