Od velikih vrućina tokom leta mnogi od nas spas traže u rekama, bazenima, moru… Za tako nešto je posebno važno znati plivati. Osim za razonodu i rekreaciju veština plivanja veoma važna je za bezbednost ljudi.

U organizaciji Udruženja za školski sport i pedagoga fizičke kulture opštine Bečej, danas su polaznici Škole za plivanje u Bečeju pokazali šta su tokom prethodne dve nedelje savladali.

Ukupno 130 devojčica i dečaka uzrasta od pet do 14 godina iz Bačkog Petrovog Sela i Bečeja prošlo je ove godinu obuku, koja se tradicionalno realizuje u kompleksu otvorenih bazena ovdašnjeg sportskog centra.

Inače, „školica“ je organizovana na temeljima nekadašnjih obuka plivanja na moru, gde su deca bečejskih osnovnih škola organizovano odlazila na letovanje. Ove godine se radilo u šest grupa koje su podeljene po stepenu obučenosti dece i uzrastu.

Ovo nije, na sreću, jedina obuka neplivača i poluplivača u Bečeju. Plivački vaterpolo klub Bečej organizuje tokom čitave godine obuku u zatvorenom bazenu i talentovanu decu odmah usmeravaju na sport. Nedavno je Savez sportova opštine Bečej u saradnji sa sportskim centrom, treću godinu u nizu, završio obuku žena neplivača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име