Streličarski klub Bečej organizuje prijateljski turnir u nedelju 14. jula. U Goranskom parku će se tog dana, po četvrti put, okupiti članovi iz nekoliko vojvođanskih klubova.

 

Pedesetak streličara će pokušati da bude što preciznije u nekoliko disciplina, a budući da je u pitanju prijateljski susret, mete će biti specifične, nestandardne, za razliku od onih u koje se gađa na zvaničnim turnirima. Pored nadmetanja, bečejski streličari će organizovati i revijalni deo, u okviru kog će učesnici moći da se odmore i zabave. U pitanju je gađanje balona i gađanje mete kroz cev, pa i u metu u vidu drvenog konja, te pokretnu i slično. O pripremama za nedeljni turnir, kao i o karakteristikama ovog interesantnog sporta, za portal Moj Bečej govorio je sekretar bečejskih streličara Zaviša Lučić.

– Drago nam je da smo u mogućnosti da se okupimo po četvrti put upravo u našem Goranskom parku. Pripreme smo priveli kraju, kosila se trava, sređivalo se divlje rastinje, uredili smo objekat koji nam je u parku ustupljen, a trebalo bi uskoro i da postavimo mete, naveo je Lučić.

Prema njegom rečima Park streličarima mnogo znači, a naročito u letnjim periodima kada tamo imaju treninge, te se trude, da zajedno sa zaposlenima, pomažu u uređenju. Ipak, ono što im otežava organizaciju ovakvih skupova, ali i treninga, je činjenica da u parku nema vode.

– I mi i naši gosti, učesnici, uživamo u Goranskom. Ali, veliki je problem taj što nemamo vode, pa se snalazimo kako možemo. Konkretno, u nedelju ćemo doneti cisternu i pumpu za vodu, pa ćemo se „ nakačiti” na instalaciju, navodi sekretar SK Bečej.

Početak turnira je zakazan za 11 sati, a okupljanje takmičara i prijave počeće sat vremena ranije. Bečejci mogu da dođu da posmatraju, a oni kojima se dopadne, mogu da se oprobaju u gađanju meta na nekom od treninga SK Bečej.

Streličarstvo – olimpijski, beli sport

Bečejski streličari treniraju tokom cele godine. Tokom školske godine se realizuju subotom i nedeljom, od 17 sati, a leti, kada nema škole, treninzi su odvijaju utorkom, četvrtkom i subotom. Leti se okupljaju na otvorenom, u Goranskom parku, a zimi zakupe neku od sala u Bečeju. Streličarski klub iz najveće potiske opštine okuplja pionire, juniore, kadete i seniore, a kako kaže Lučić, spremaju se za više vrsta takmičenja. Ovim sportom, koji pripada grupi belih, koji je i olimpijski, mogu da se bave deca od devete godine, pa i muškarci i žene do kasne starosti. Iziskuje strpljenje i smirenost, a oni koji ga upražnjavaju prvenstveno razvijaju koncentraciju, pa i jačaju sklad duha i tela.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име