Streličarski klub „Bečej“  okupio je na tuniru u streličarstvu u disciplini fild (poljsko streličarstvo) u teritoriji dvorca Fantast 70 takmičara iz 16 klubova iz cele Srbije. Na turniru su bile zastupljene sve uzrasne kategorije od mlađih pionira do veterana koji su se takmičili u stilovima: složeni luk, olimpijski luk, goli luk, instiktivni luk,  dugi luk, primitivni luk i lovački složeni luk.  Streličari su imali priliku da gađaju na distancama od pet do 60 metara na različitim veličinama meta.

– Turniri ovakvog tipa su specifični po tome što se gađa u dva kruga. U prvom krugu daljine od meta su neobeležene i streličari moraju da se oslone na njihovu procenu udaljenosti, dok su u drugom krugu te daljine poznate. Pored toga što se daljina meta menja, za fild turnire je specifično i to da je staza prilagođena uslovima terena, što znači da se gađa i na gore i na dole, i u senku i iz senke, preko vodenih površina… Sve to otežava streličarima procene daljina i svrstava fild takmičenje u najtežu streličarsku disciplinu, objasnio je Slobodan Pavlović iz organizacije turnira.

Nakon zvaničnog takmičarskog dela organizovano je takmičenje timova. Po pravilima u timu su se nalazili po jedan streličar sa složenim, olimpijskim i golim lukom. Za takmičenje se prijavilo šest timova od čega su četiri najbolja prošla u polufinale i kasniju borbu za medalje.

Posle dodele medalja pojedinačnim pobednicima turnira, dodeljene su i medalje za najbolje ekipe. Ekipno turnir je osvojio tim u sastavu Urošević, Margetić, obojica SK Kalemegdan, i Milošević, SK Zemun. Kako Streličarski klub Zemun već treći put osvaja pehar ekipnog pobednika turnira, njima je pripao i pehar u trajnom vlasništvu dok je prelazni pehar pripao Streličarskom klubu Kalemegdan.

Pobednici po kategorijama i stilovima

Olimpijski luk:

Seniori- Margetić Dejan, SK Kalemegdan

Seniorke- Suču Renata, SK NS 2002

Juniorke- Brzaković Čarna, SK Pančevo

Mlađi pioniri- Semendri Tamaš, SK Bečej

Mlađe pionirke- Uzelac Marija, SK Strela Crvenka

Složeni luk:

Seniori- Urošević Ljubiša- SK Kalemegdan

Juniori- Klajner Roland- SK Castle archery Temerin

Goli luk:

Seniori- Koroknai Karolj, SK Castle archery Temerin

Seniorke- Karahasan Ružica, SK Zemun

Veterani- Hinić Nenad, SK Zemun

Instiktivni luk:

Seniori- Maslać Ivan, SK Preljina

Kadetkinje- Mihajlović Valentina, SK Kentaur Kikinda

Veterani- Molnar Jene, SK Bačer Mali Iđoš

Stariji pioniri- Meheš David- SK Kaliz Stara Moravica

Mlađi pioniri- Besedeš Denis- SK Kaliz Stara Moravica

Dugi luk:

Seniori- Šaroši Jožef, SK Bečej

Seniorke- Brkić Svetlana, SK NS 2002

Primitivni luk:

Seniori- Bencik Ištvan, SK Bačer Mali Iđoš

Kadeti- Lak Adam, SK Kaliz Stara Moravica

Lovački složeni luk:

Seniori- Žiroš Sergej, SK NS2002

Sport za sve uzraste

Streličarstvo je atraktivan olimpijski sport u kom mogu da se oprobaju svi. Ovdašnji streličari takmiče se u nekoliko disciplina, a kako bi se ostvarili dobri rezultati neophodno je biti istrajan i raditi mnogo na sebi.

Vežbati preciznost i strpljenje, raditi na kondiciji, gotovo je svakodnevno i nezaobilazno za streličare. Treninzi su zahtevni, ali su i odlična prilika za druženje, Bečejcima je Goranski park idealan prostor za to.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име