Ugovori između lokalne samouprave i bečejskih studenata potpisani su 7. marta, međutim, do danas (22. april) na račune budućih akademskih građana iz najveće potiske opštine nije isplaćena niti jedna od ukupno 10 predviđenih rata. Prema rečima načelnika Odeljenja za finansije Opštinske uprave Đorđa Popova studenti u periodu do sredine maja mogu očekivati isplatu zaostalih rata.

 

– Računam da ćemo u naredne dve, tri nedelje završiti sa dugom prema studentima. Kako sredstva budu stizala u budžet, tako će se i isplaćivati kako bi se nadoknadila razlika, rekao je Đorđe Popov i dodao da je kašnjenje uslovljeno zbog nepovoljnog priliva novca u opštinski budžet, koji ograničava preraspodelu sredstava.

Inače, iz lokalne kase za akademsku 2013⁄2014. ove je godine predviđeno tri miliona dinara. Studentima sleduje po 7.000 dinara mesečno, a predviđeno je deset jednakih rata. Od ranije lokalna samouprava na ovaj način pomaže deset, a od sada još 30, pa je ukupan broj korisnika studentskih stipendija 40.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име