Nakon što su novu godinu počeli sa tematskim predavanjima u okviru serijala naučnih predavanja i drugih aktivnosti nazvanom Inova, u Spomen kući Braća Tan za narednu subotu 3. februar pripremaju interesantan set predavanja, na srpskom i mađarskom, na temu vinarstva iz nekoliko aspekata.

Da Bečejci pokazuju interesovanje za uzgajanje voća i proizvodnju vina, možemo zaključiti na osnovu toga što nije prvi put da se u spomen kući braće Tan održavaju manifestacije koje promovišu vinarstvo, a za ovaj put organizator je pripremio tri stručna predavanja. Prvo predavanje, na srpskom jeziku, počinje u 17 sati. Tada će Milorad Pomorišac govoriti o tehnologiji proizvodnje jabukovog vina. Posle slede predavanje somilijera iz Temerina, kao i profesora sa segedinskog fakulteta, koji će govoriti o vinogradima u Potisju.

Dešavanja u subotu su deo sada već tradicionalne manifestacije Med i vino, koja je iz godine u godinu sve bogatija, što izlagačima, što posetiocima i drugim sadržajima, a ulaz za sve zainteresovane je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име