U sklopu aktivnosti „Nedelje pravosuđa“, u saradnji sa misijom OEBS-a, organizovana je poseta učenika završnih razreda srednjih škola iz Bečeja Osnovnom sudu u Bečeju.

Cilj ove aktivnosti jeste da se mladi upoznaju sa pravosudnim sistemom, da im se približi uloga i nadležnost osnovnog suda koji postoji u Bečeju, ali i drugih važnih aktera u pravosudnom sistemu.

Predsednik Osnovnog suda u Bečeju Goran Čimburović održaće predavanje učenicima Gimnazije i Ekonomsko – trgovine škole o novom Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici.

Pored toga, bečejski advokati i sudije će, u cilju približavanja suda i postupaka koji se vode pred sudom, za đake održati simulaciju suđenja, za krivično delo, budući da su upravo mladi izabrali taj, umesto parničnog postupka.

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име