Opština Bečej će i ove godine studentima sufinansirati troškove svakodnevnog prevoza u međumesnom saobraćaju prilikom kupovine mesečnih karata.

-Obaveštavaju se studenti koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Bečej, a upisani su kao redovni studenti fakulteta i visokih strukovnih studija, koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, da će opština Bečej po dodeljenim sredstvima od pokrajinskog sekretarijata vršiti sufinansiranje  troškova svakodnevnog prevoza u međumesnom saobraćaju prilikom kupovine mesečnih karata, navodi se u obaveštenju.

Pravo na sufinansiranje imaju samo studenti koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije koji nisu  korisnici studentskih stipendija i kredita Ministarstva prosvete, Pokrajinske Vlade AP Vojvodine, odnosno lokalnih samouprava i dr. raznih fondacija, organizacija i preduzeća, odnosno samofinansirajući, a svakodnevno putuju od mesta stanovanja do svog fakulteta ili visokih strukovnih studija.

Zahtev za regresiranje troškova svaкodnevnog prevoza u međumesnom saobraćaju podnosi se u Opštinskoj upravi opštine Bečej (zgrada opštine, Trg oslobođenja 2, opštinsкi uslužni centar, kancelarija 7 šalter 1 /u prizemlju u vremenu od 8 – 14 časova ), na propisanom obrascu koji se dobija u pomenutoj kancelariji.

Prijem zahteva je od 28. septembra do 30. oktobra do 14 časova zaključno, bez obzira na način predaje.

Uz zahtev se prilažu:

  • izjava studenta na propisanom obrascu
  • fotokopija kupljene mesečne karte kao dokaz da student svakodnevno putuje
  • fotokopija lične karte studenta ili štampani primerak sa čitača ličnih karata
  • fotokopija indeksa (stranice kojima se dokazuje identitet i svi do sada upisani semestri) uz prikaz originala indeksa radi uvida koji će prilikom prijema zahteva biti vraćen podnosiocu zahteva i
  • uverenje studentskog servisa da je student redovno upisan i finansiran iz budžeta RS za akademsku 2020/21 godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име