Sutra u Bečeju od 8 do 13 sati i u Bačkom Gradištu od 13 do 18 sati biće omogućeno vakcinisanje protiv korona virusa vakcinom kineskog proizvođača Sinofarm i to za one građane koji se prethodno nisu prijavili posredstvom E – uprave.

U pitanju je akcija „Vratimo zagrljaj” koju sprovodi Instutut za javno zdravlje Vojvodine sa drugim zdravstvenim ustanovama, a da bi se primila vakcina na ovaj način potrebno je poneti samo ličnu kartu.

Na one koji su se prethodno prijavili ne odnosi se ovaj poziv. Pored sportskog centra i ambulante u Bačkom Gradištu, narednog dana, odnosno u četvrtak vakcinacija bez prethodno zakazivanja biće omogućena u Bačkom Petrovom Selu od 8 do 13 sati.

Strani državljani koji nemaju prebivalište   u našoj zemlji ne mogu biti vakcinisanikao nezakazani, oni se moraju prijaviti na e-upravu  i čekati poziv na vakcinaciju.

-Dom zdravlja Bečej će bez zastoja prema dostavljenim spiskovima nastaviti vakcinaciju zakazanih građana koji su se prijavili preko E-uprave, a  sve u cilju efikasnije borbe protiv kovida -19 i sticanja kolektivnog imuniteta, rekla je direktorka te zdravstvene ustanove Kosana Nešić.

Do sada je u opštini Bečej bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa dobilo 9.425 građana, od toga prvu dozu 5.264, a i drugu 4.161.

Prema poslednjim zvaničnim podacima trenutno je u opštini Bečej aktivno 786 slučaja zaraze, a gotovo svakog dana ima i hospitalizovanih.

Za pitanje o broju preminulih od posledica korona virusa direktorka Doma zdravlja Bečej Kosana Nešić uputila je na nadležne – Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Što se tiče gužvi ispred Kovid ambulante koju su česte u prethodnim nedeljama Nešić kaže da u tome ne vidi problem jer se testira veliki broj ljudi. Dom zdravlja je povećao broj lekara u kovid ambulanti i prati se stanje svakog pacijenta pojedinačno, a u skladu s potrebama se šalju na rendgenska snimanja.

Podsetimo, od juče su popuštene mere za sprečavanje širenja korona virusa o čemu čitajte OVDE.

1 KOMENTAR

  1. VÁKCINISANJE-BAČKO PETROVO SELO: Stalno se priča o najugroženim građanima pa me jako brine bračni par od 90 godina zašto stalno izostaje? Prijavljeni su na epoŕtalu, znači NI SUTRA-CETVRTAK NE MOGU, jer imaju mogućnost SAMO NEZAKAZANI? NIJE U REDU, I MOLIM POZITIVNO REŠENJE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име