Sa jedne od poslednjih sednica lokalnog parlamenta u prethodnom sazivu
Sa jedne od poslednjih sednica lokalnog parlamenta u prethodnom sazivu

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Bečej, na kojoj se potvrđuju mandati odbornika, posle gotovo dva meseca od okončanih izbornih radnji, biće održana sutra (21. avgust).

Sednicom, koja počinje u 10 sati, predsedavaće najstariji odbornik Sofija Radojević, a na dnevnom redu je i izbor predsednika lokalnog parlamenta, kao i njegovog zamenika, te postavljanje sekretara Skupštine opštine Bečej.

Podsetimo, lista „Aleksandar Vučić – za našu decu“  je na izborima za odbornike Skupštine Bečej osvojila 20 mandata, od ukupno 36. Koalicioni partner Srpske napredne stranke u prethodnom mandatu, a verovatno i u budućem, sa listom „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“ osvojio je 11 mesta za odbornike u bečejskom parlamentu.

Liste „Za kraljevinu Srbiju – Svi za Bečej – dr Kosana Nešić“ (POKS i Monarhistički front) i Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić“ imaju po dva odbornička mandata, koalicija „Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Bečej“ (LSV i Vojvođanska partija) ima.

Posle sutrašnje konstitutivne sednice biće jasno koje će stranke činiti vlast u opštini Bečej u naredne četiri godine. Sudeći prema izbornim rezultatima novi mandat neće se u velikom razlikovati od prethodnog.

Sednica na kojoj će biti izabrani predsednik opštine, te njegovg zamenik, kao i novo opštinsko veće, trebalo bi da se održi u narednim danima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име