Problem pasa lutalica godinama je prisutan u opštini Bečej, a njegov uzrok je jedan – čovek. Upravo čovek treba i da ga reši, a na tome insistiraju članovi Bečejskog udruženja mladih akcijom „Pruži šapu, budi drug“.

I ovoga puta su mladi iz Bečeja preuzeli na sebe inicijativu – da skrenu pažnju na odgovorno vlasništvo, i to revijom pasa u kojoj su u centru pažnje najmlađi stanovnici Prihvatilišta za napuštene životinje.

Ovakve aktivnosti su i više nego potrebne, kažu Miljan Matić i Ema Đorđević posetioci akcije sa kojima smo razgovarali.

Svojevrsnu promociju pasa koji čekaju dom pratila je i humanitarna akcija – podrška funkcionisanju azila, uz prikupljanje novca, hrane, ćebadi, igračaka.

Jedan od manekena sa improvizovane piste iz centra grada otišao je pravo u novi dom, ali, nažalost, iste sreće nisu bili preostali psi.

Bečejsko udruženje mladih još jednom je skrenulo pažnju da je uz promociju i poštovanje odgovornog vlasništva važno obezbediti dovoljno novca za vakcinaciju, čipovanje i sterilizaciju kako bi se sprečila pojava neželjenog potomstva koje se ili izbacuje na ulicu ili poklanja, i to u vreme kada azil zbrinjava na stotine pasa koji nemaju svoj dom.

-Prikupljanje humanitarne pomoći za azil će se nastaviti i nakon akcije, u prostorijama BUM-a na adresi Glavna 47 u Bečeju. Zainteresovani sugrađani će moći, svakog radnog dana u periodu od 27. do 30. septembra da donesu donacije u prostorije BUM-a do 15 sati, napominju organizatori akcije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име