Odbojkaški klub „Libero“ iz Bačko Gradišta nastavlja sa organizacijom polako već tradicionalnog turnira za decu koji je poprimio i međunarodni karakter.

Na travnatom terenu sportskog kompleksa u Bačkom Gradištu u subotu 18. maja biće postavljeno 13 terena, gde će umeće, uz sportsku sreću, pokazati devojčice u šest uzrasnih kategorija i dečaci u tri.

-Turnir je koncipiran tako da se sastoji od šest uzrasnih kategorija za devojčice od 2005. godišta i mlađe, a od ove godine smo uveli i tri kategorije za dečake i to za one rođene 2004. godine i mlađi. Mečevi se odvijaju na travnatom terenu i po tome smo jedinstveni po načinu organizovanja turnira. Na prošlogodišnjem turniru učestvovalo je više od 25 klubova iz Vojvodine sa više od 70 ekipa, gde je odbojkaško umeće pokazalo oko 450 devojčica i ambasadora svojih klubova, rekao je predsednik kluba Nemanja Jović.

 Ekipe koje su potvrdile dolazak na turnir su iz Futoga, Siriga, Novog Miloševa, Subotice, Кikinde, Inđije, Apatina, Srbobrana, Novog Bečeja, Sombora, Turije, Novog Sada, Pećinaca, Nove Gajdobre, Temerina, Kovilja, Bečeja, a posebno želimo da naglasimo da će doći i dve ekipe iz Republike Srpske i to iz Vlasenice i iz Bijeljine što mu dodaje epitet međunarodnog turnira u odbojci.

Ovogodišnji turnir pomažu opština Bečej i Kancelarije za mlade Opštine Bečej koji su prepoznali cilj i rezultat samog turnira i trud svih ljudi u klubu koji se maksimalno zalažu da decu uključe u zdrav način života.

U saradnji sa Bečejskim udruženje mladih ovaj sportski događaj će imati svečano otvaranje u vidu defilea pod nazivom „Šetnja za mir“.

Turnir počinje u 9 sati, a očekuje se učešće dvadesetak klubova iz Vojvodine i Bosne i Hercegovine.

 

Opširnije u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име