Dnevni boravak u okviru Centra za socijalni rad Bečej ima trenutno oko 35 korisnika, uzrasta od 20 meseci do 33 godine. Potreba za ovakvom vrstom socijalne zaštite postoji unazad najmanje deceniju, a u prilog tome govori i podatak da je broj korisnika iz dana u dan veći, kaže direktorka Centra za socijalni rad Ivona Božović.

Stručna pomoć je neizostavna. Defektolog jednom sedmično radi sa korisnicima, a sve na osnovu individualnog plana i potreba. I do najmanjeg napretka treba mnogo truda i rada, i on je nekad brzo uočljiv, što ohrabruje sve.

Mnogo znači pomoć volontera kojih je najviše iz 4.2 odeljenja Ekonomsko – trgovinske škole u Bečeju. Mladi, u skladu sa svojim obavezama, gledaju što više vremena da provedu ovde, jer ih ispunjava ono što rade – druženje i pomoć onima, kako kažu, koji sebi ne mogu baš uvek da pomognu.

Dnevni boravak počeo je postupak licenciranja, što je jedan od bitnih koraka za budućnost. Cilj je da se kvalitet ovakve usluge podigne na još viši nivo.

Na ovakav način dnevni boravak centra za socijalni rad može da funkcioniše nesmetano naredne dve godine, dok je ideja da se on razvija, uverava nas rukovodstvo. U narednom periodu treba obezbediti prevoz i onima koji žive van Bečeja, kako bi ova vrsta usluge bila dostupna i svima iz bečejske opštine.

Aleksandra Popović deo je Dnevnog boravka, prvo kao korisnica, a sada i kao zaposlena. Direktorka Centra za socijalni rad ističe da je to pravi primer dobre prakse jer ona, poput drugih mladih, ima neophodne veštine i radno je sposobna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име