Tehnička škola Bečej obeležila je sinoć (24. maj) svečanom akademijom u Gradskom pozorištu Bečej 130 godina prosvetne delatnosti. Tehnička škola ujedno je srednja škola sa najvećom tradicijom u Bečeju.

Ovaj značajni jubilej dočekali su sa više od 20 odeljenja, dok njihovi učenici imaju mogućnost da se školuju za tri područja rada – mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i lične usluge, na srpskom i mađarskom jeziku.

Prigodnu besedu izgovorila je direktorka Tehničke škole Svetlana Tašković.

Sadržajnom kulturnom događaju povodom jubileja prisustvovali su brojni gosti, održana je revija frizura. Publika je velikim aplauzom pozdravila monolog iz Gospođe ministarke u izvođenju profesorice Nataše Jelenić. Dan ranije je u Narodnoj biblioteci Bečej promovisana monografija, za čije su štampanje novac obezbedili  Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i lokalna samouprava.

Potreba za zanatima na ne baš jakom i velikom bečejskom tržištu rada jeste velika, stoga škola otvara nove – stare smerove, u skladu sa potrebama firmi koje posluju u opštini. Bravar zavarivač i operater mašinske obrade, kao dvojezična odeljenja, mogli bi biti noviteti u školi od sledeće godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име