Svečana akademija povodom 8. oktobra, Dana oslobođenja Bečeja, biće upriličena u petak 7. oktobra u 18 sati u Gradskom pozorištu Bečej.

Govor povodom godišnjice oslobođenja Bečeja u Drugom svetskom ratu, osim predstavnika lokalne samouprave, održaće predstavnici SUBNOR-a, a najavljeno je i obraćanje delegacija iz Rusije, Slovačke i Mađarske.

U programu svečane akademije su operska arija u izvođenju Borisa Babika, ruska narodna pesma „Kak pajdu…” u izvođenju Babika i Nataša Radosavljević, kao i njeno izvođenje numere „Podmoskovske večeri”.

Dalje, biće izvedene numere „Kaži zašto me ostavi” i „Sve moje jeseni su tužne”, u interpretaciji Nataše Radosavljević i Raleta Petrićevića, dok će se Boris Babik predstaviti još dvema numerama „Moroz moroz” i „Odiseja”. Pevačka grupa MKD „Petefi Šandor” izvešće nešto iz bogatog opusa mađarskih narodnih pesama, a KUD „Đido” otpevaće etno pesmu i predstaviće se i šopskim igrama. Splet slovačkih folklornih igara izvešće ansambl iz Kisača.

Narednog dana, u subotu 8. oktobra, u 11 sati, nastradalima od fašističkog terora u Drugom svetskom ratu povodom Dana oslobođenja Bečeja biće položeni venci na zid zgrade opštine Bečej.

Foto: Sa prethodne akademije, opština Bečej

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име