Muzička škola „Petar Konjović“ u Bečeju obeležila je sinoćnim svečanim koncertom 70 godina od osnivanja. U raznolikom programu u kome su učestvovali brojni bivši i sadašnji učenici, aktuelni i bivši profesori i gosti, sudeći prema dupke punoj sali Gradskog pozorišta Bečej i gromoglasnim aplauzima, oduševili su publiku koja je navikla da se kraj kalendarske godine u najvećoj potiskoj opštini zaokružuje umetničkom muzikom.

Uoči koncerta na velikoj sceni, u holu pozorišta je postavljena izložba fotografija koja svedoči o uspesima škole sa velikom tradicijom koja je iznedrila više od 1.600 učenika tokom sedam decenija postojanja.

Jedan od stožera kulturnog života u najvećoj potiskoj opštini, poznat proteklih godina po sve atraktivnijem Međunarodnom muzičkom takmičenju „Fantast”, predstavio se povodom jubileja nastupima gudačkih sastava, kamernog sastava tambure, orkestra harmonika, solo pevanjem…

Nastavnici muzičke škole sa gostima nisu ni ovog puta razočarali svoju vernu i brojnu publiku. Vrhunac programa je bilo izvođenje Velike čočečke igre iz Opere „Koštana“, Petra Konjovića, kompozitora čije ime nosi bečejska škola, što će publika pamtiti, bar do narednog velikog koncerta.

Pogledajte TV prilog

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име