Dečiji vašar je „zakon“ na hepeningu povodom Dečije nedelje | Foto: Vlastimir Jankov
Dečiji vašar je „zakon“ na hepeningu povodom Dečije nedelje | Foto: Vlastimir Jankov

Majske igre su prolećna, a Dečija nedelja jesenja manifestacija koje mobilišu veliki broj dece, njihove roditelje i zaposlene u obrazovanju bečejske opštine. Obe su na svoj način atraktivne, pa je razumljivo što je minule nedelje održano niz aktivnosti različitih sadržaja na nekoliko lokacija, a završni hepening održan je u i oko „hrama sportova“ kraj Tise.

-Hladno vreme nas je ubrzalo i sve smo na završnom hepeningu odradili brže od planiranog, ali to nije umanjilo kreativnost, maštovitost, organizovanost i humanost dece, ali i odraslih sa njima, rekla nam je koordinatorka ovogodišnjeg izdanja Dečije nedelje u Bečeju Tatjana Mitić.

Deca, pogotovo najmlađi, nisu krili zadovoljstvo što su se našli u istom društvu sa starijima. Razlog za radost što je sve proteklo prema planu i programu imaju i odrasli. Najzadovoljnija među odraslima bila je Svetlana Gagić, koja je primila lentu „Građanka po meri dece“.

-Godinama unazad Centar za socijalni rad davao je predloge za laskavo priznanje, a sada je ono meni pripalo. Prezadovoljna sam, pogotovo što odlazim u penziju i to će mi biti jedno od najdražih priznanja, iskrena je direktorka Centra za socijalni rad Svetlana Gagić.

A kada smo kod nagrada, onda valja istaći da je Tehnička škola i ove godine organizovala izbor princeze i princa Dečije nedelje u Bečeju. Epitet „princeze“ pripao je osmogodišnjoj Ana Mariji Kiš iz Bačkog Gradišta, a „princ“ je sedmogodišnji Adam Mužlai, takođe, iz Bačkog Gradišta. U konkurenciji ukupno 16 „princeza“, drugo mesto osvojila je sedmogodišnja Barbara Kajari iz Bačkog Gradišta, a trećeplasirana bila je trogodišnja Bečejka Nina Vasin.

-Pohvalila bih Bačkogradištance, koji su u velikom broju popunili naše takmičarske aktivnosti. Prvu nagradu u našoj  drugoj takmičarskoj aktivnosti, koja je okupila 23 učesnice, – izbor za naj šiz friz, dobila je trogodišnja Jelena Brankov iz Bačkog Gradišta sa izuzetno atraktivnom frizurom, a kod dečaka nagrada je pripala četvorogodišnjem Benjamin Bukliu iz Bačkog Gradišta. Tašnicama su nagrađene i drugoplasirana osmogodišnja Bačkogradištanka Anastasija Knežević i njena vršnjakinja Leona Majstorović iz bečejske OŠ „Zdravko Gložanski“. Specijalnu nagradu za frizuru „mašnica“ dobila je Nevena Dobrički. Dečaci su nagrađeni sportskim rančevima, a drugo u konkurenciji ukupno deset takmičara osvojio je sedmogodišnji Matej Horti iz Bačkog Gradišta, dok je treći bio godinu dana stariji Rako Erdeljan iz istog mesta. Zahvalila bih se našim profesorkama Nataši Jelenić i Ana Mariji Pakai Oroslamoš na uspešnom vođenju programa, rekla nam je u ime organizatora ovih aktivnosti Sanja Biro.

Na bini u sportskoj dvorani održana je, uvek „zapaljiv“ nastup u okviru aktivnost „pokaži šta znaš“, a na platou ispred sportskog centra trgovalo se na dečijem vašaru i posle predviđenog roka za trajanje hepeninga.

Najzad, posebnu pohvalu zaslužuje humanitarna akcija „Deca – deci“ kojom su sakupljane značajan kontigent igračaka i školskog pribora i isti će biti uručen deci za koju organizator atraktivne manifestacije Društvo prijatelja dece opštine Bečej smatra da im je to preko potrebno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име