Dečija nedelja održana je tokom prve oktobarske sedmice, ali je u Bečeju konačan epilog dobila ovih dana kada su na prigodnom skupu u svečanoj sali Narodne biblioteke uručena lenta „Građanin po meri dece“ i dodeljene nagrade za prezentacije „Naj, naj Dečija nedelja“.

-Na inicicijativu Međusektorskog saveta za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu opštine Bečej, u našoj sredini je  2008. godine počela da se dodeljuje svojevrsna nagrada – lenta „Građanin po meri dece“. Dosadašnji laureati bili su prosvetni i medicinski radnici, hranitelji, roditelji velikih porodica, političari koji su svojim svakodnevnim radom i zalaganjem doprineli unapređenju boljeg okruženja za decu. Dobitnica ovogodišnje lente je dugogodišnja socijalna radnica Svetlana Ceca Gagić, koja je svoj radni vek posvetila najugroženijoj i najnezaštićenijoj deci pružajući im nesebičnu podršku, obrazložila je koordinatorka ovogodišnje Dečije nedelje u Bečeju Tatjana Mitić.

Imajući u vidu da je ovogodišnja dobitnica pomenute lente ubrzo posle Dečije nedelje otišla u penziju, to je bio poslednji momenat da joj se takvo priznanje dodeli. Naravno, dobitnica se zahvalila na ukazanoj počasti i rekla da bi bila zadovoljna da se sugrađani u okviru svojih mogućnosti  koji su u stanju socijalne potrebe.

Od 11 obrazovnih ustanova u bečejskoj opštini, sedam je prijavilo prezentacije za nagradu „Naj, naj Dečija nedelja“, koja se u okviru Dečije nedelje u Bečeju organizovala po peti put. Žiri u sastavu: Svetlana Gagić, Eržebet Ivanović, Sara Mitić, Izabela Šormaz i Čaba Štefaniga odlučio je da Tahničkoj školi, kao i lane, pripadne prva nagrada, Gimnazija je osvojila drugu, a treću su podelile osnovne škole „Zdravko Gložanski“ i „Šamu Mihalj“ iz Bečeja. Knjižara „Prizma 93“ dodelila je prvoplasiranoj 20.000, drugoplasiranoj 15.000, a trećeplasiranim po 10.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име