Ilustracija | OŠ „Sever Đurkić“
Ilustracija | OŠ „Sever Đurkić“

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 20. novembra davne 1954. godine ustanovila Međunarodni dan deteta ili Svetski dan deteta s ciljem da se u svim državama slavi istog dana i osmišljen je da promoviše međusobnu interakciju i razumevanje među decom i dobrobit dece u svetu.

Ovaj dan se obeležava i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju. Svetski dan deteta obeležen je u i našem gradu. Na više načina.

Prvo je Predškolska ustanova „Labud Pejović“ veče ranije, zajedno s Međunarodnim danom tolerancije, u Gradskom pozorištu Bečej pripremila prigodan program uz učešće oko 200 predškolaca iz dvojezičkih grupa. Od podneva na centralnom trgu ispred Gradske kuće održan je hepening u organizaciji Unije žena Opštinskog odbora SNS u Bečeju, gde je grupa kostimiranih žena i dece plesala i poslužila decu slatkišima.

Treba uložiti dodatne napore, kako bi se deci obezbedilo poštovanje i ostvarovanje njihovih prava, poruka je s ovog skupa. Ali to nije sve.

U OŠ „Zdravko Gložanski“ održana je pres konferencija na kojoj je prezentovano vredno priznanje „Dr Đorđe Natošević“ u vidu pleketa, povelje i novčanog iznosa od 400.000 dinara, koje se dodeljuje najuspešnijim vaspitno-obrazovnim ustanovama u Vojvodini za ciklus dvogodišnjeg rada, što je „šlag na torti“ ranije dobijenoj najvišoj oceni „četvorka“ u procesu eksterne evaluacije. Istog dana su predstavnici medija bili i u OŠ „Sever Đurkić“, a povod je nagrada koju je učiteljica ove škole Gabriela Potrebić Težer dobila kao jedan od 16 najboljih edukatora u Srbiji. Uz pohvale od direktorice Brankice Tapavice i predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića, predstavnici medija su prisustvovali času likovnog vaspitanja razreda slavodobitnice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име