Gradsko pozorište Bečej i Bečejsko udruženje mladih (BUM) organizuju u subotu (29. marta) u Pozorišnom klubu akustičnu svirku, u nesvakidašnjem ambijentu, pod sloganom „Isključi struju, uključi romantiku“. Povodom globalne akcije „Sat za našu planetu“ nastupiće talentovani mladi muzičar Damir Jazvin, koji će na gitari izvesti nekoliko numera iz svog bogatog repertoara.

Performans počinje tačno u 20.30, a ulaz je besplatan.

– Ovo je naš mali doprinos velikoj akciji. Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže tako što će kod kuće isključiti svetlo na 60 minuta. Takođe, osmislili smo ovaj događaj koji će ih sigurno tokom tih sat vremena opustiti, kaže član Upravnog odbora BUM-a Nikola Marjanović.

Njihovu inicijativu podržalo je bečejsko pozorište.

– Smatram da kao javna ustanova, u skladu sa svojim mogućnostima, treba da podržimo ovu akciju koja je već nekoliko godina globalni fenomen. Pozivamo sugrađane da dođu u subotu na akustičnu svirku u Pozorišnom klubu i da uživaju u intimnoj atmosferi uz sveće i dobru muziku, rekao je direktor pozorišta Zdravko Petrović.

Opština Bečej isključiće struju na reprezentativnim lokacijama na sat vremena, kako bi se ukazalo na potrebu preduzimanja odlučne akcije u cilju ublažavanja negativnih efekata klimatskih promena. Svetski fond za prirodu (World Wide Fund For Nature), najveća i najuticajnija svetska organizacija za zaštitu prirode, organizuje osmi put u svetu, a šesti put u Srbiji, akciju „Sat za našu planetu“ (Earth Hour).

Svake godine, poslednje subote u martu, u periodu od 20.30 do 21.30 po lokalnom vremenu, građani, organizacije, preduzeća, državne i lokalne uprave u različitim zemljama sveta, isključuju svetla na svojim objektima, u kancelarijama i stanovima, kako bi skrenuli pažnju na posledice klimatskih promena, globalnog zagrevanja i emisije štetnih gasova.

Akcija „Sat za našu planetu 2014“ u Srbiji predstavlja deo akcije koja se sprovodi u čitavom svetu, i u kojoj učestvuje milijardu ljudi iz privrednog, vladinog i društvenog sektora u više od 1.000 gradova širom sveta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име