A bácsföldvári helyi közösség megtesz mindent, hogy a vasárnap délután elsőízben megtartott falunapi ünnepséget hagyományossá tegye és a következő években is július közepén összetoborozza a helyi lakosokat egy kis ünneplésre.

A sportközpont keretén belül található kültéri füves labdarúgópálya, melyet a helyi Vojvodina csapat használ, vasárnap megtelt fiatalokkal és idősekkel egyaránt.

Az esemény vasárnap délután sertéspörköltfőző-versennyel kezdődött, melyre 15 csapat nevezett be. A legfinomabb pörköltet a Bácsföldvári lipicai nevű csapat főzte, a második helyen a csúrogi szőlészek és gyümölcstermesztők Boronj Egyesülete végzett, a harmadik helyet pedig a bácsföldvári Vízművek mesterei szerezték meg. A nyerteseket a szervezők különböző termékcsomagokkal díjazták.

A helyi Đeram szerb, a magyar kultúrkör pedig magyar táncokat mutatott be. A szervezők rendkívül fontosnak tartják azt, hogy a Faluban működő szerb és  magyar néptánccsoportok egyenrangúan képviseljék magukat a rendezvényen, ezáltal is közvetítve a falu legynagyobb értékeit.

A rendezvényt a bori kultúregyesület fellépése tette még ünnepélyesebbé.

A falunapot szombaton a két napig tartó Đina Humanitárius Szervezet „Játsszunk együtt!” elnevezésű, immár második alkalommal megszervezett rendezvénye vezette fel, ennek keretében a gyerekek szombaton és vasárnap is hét különböző kreatív, fejlesztő sport és szórakoztató foglalkozásokon vehettek részt.

A rendezvényt este a bácsföldvári Stevan Sekulić vezette újvidéki Parlament együttes koncertje zárta.

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име