Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) az Óbecsei Ifjúsági Irodával, a szenttamási Ifjúsági Irodával és az Óbecsei Vállalkozók Általános Egyesületével közösen valósítja meg az Egyenlő esély minden fiatalnak! elnevezésű projektumot, amelyben 180 álláskereső vesz majd részt.

 

– Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet projektuma a fiatalok álláskeresését szeretné megkönnyíteni. A projektum olyan tartalmakat foglal magában, amelyekkel esélyt adunk az óbecsei és szenttamási fiataloknak arra, hogy munkához jussanak a programban részt vevő partnercégeknél. A nemzeti foglalkoztatási szolgálat adatai szerint a harminc év alatti fiataloknak a legnehezebb munkahelyet találniuk, tudtuk meg Ana Aćimovtől, az Óbecsei Ifjúsági Szervezetből (BUM).

Szenttamási fiatalok tegnap reszt vettek a Kommunikáció és nyilvános szereplésről szóló képzésen, ahol Mgr. Fenyvesi István Szenttamás nemzetközi, regionális kapcsolatokkal valamint a Nemzeti fejlesztési tervekkel megbízott tanácsnoka is köszöntötte a résztvevőket.

A következő képzésre pénteken kerül majd sor, ahol az aktív munkakeresésről lesz szó.

A szervezők két-két képzést tartanak majd mindkét községben szerb és magyar nyelven is, ezeken a munkakeresés módja, a kommunikációs képességek fejlesztése és a saját vállalkozás beindítása lesz többek között a téma. A résztvevők tanulmányi látogatást tesznek majd azoknál a helyi vállalkozóknál is, akiknek szükségük van új munkaerőre.

A programot az Ifjúsági és Sportminisztérium támogatja.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име