A Magyar Nemzeti Tanács megbízásából és támogatásával a zentai székhelyű Science Tudományos Innovációs Központ július folyamán szerb nyelvű képzést szervezett a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben.

 

„Főleg a középiskolásokat céloztuk meg, de azok is jelentkezhettek, akik külföldön folytatták tanulmányaikat és szeretnének hazajönni.

Az előző évekhez hasonlóan, az MNT az idén is készített felmérést a középiskolákban arról, hogy van-e igény szerb nyelvű képzésre, amely során sok fiatal jelezte, hogy igényt tartana egy ilyen kurzusra”, mondta Szeles Gizella, a Science igazgatója. A képzést egy tudásszint-felmérő előzte meg. A szerb képzést magyar anyanyelvű középiskolások számára látták elő, a program az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karán működő Szerb nyelv mint idegen nyelv központjának a programja.

„A kar tanárai segítettek előkészíteni a tanfolyamot, az ő könyveiket is használják a diákok. Az intenzív, nyolcvan órás tanfolyam alatt okleveles tanárok dolgoztak a fiatalokkal. Idén Adán, Szabadkán, Becsén, Zentán, Kanizsán és Újvidéken szervezünk tanfolyamot. Becsén nyolcan fejezték be a kurzust és kaptak tanúsítványt. A diákok, akiket a nagybecskereki Hallai Kardos Csilla oktatott, végig szorgalmasan jártak a tanfolyamra és a záróvizsgán is megfelelő eredményt mutattak fel”, mondta Szeles Gizella.

 

Erer

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име