Foto: Ilustracija iz parlamenta novobečejske opštine, 2015. godina
Foto: Ilustracija iz parlamenta novobečejske opštine, 2015. godina

Odbornici u Novom Bečeju od sada će na sednice Skupštine opštine umesto papira dolaziti sa tablet računarima. Opština Novi Bečej nije prva lokalna samouprava u Srbiji koja je uvela elektronski način zasedanja, a uštede će biti velike, navode u Novobečejskoj samoupravi.To znači da će svaki odbornik dobiti svoj tablet, sa materijalom za sednicu, ali i putem kog će glasati.

 

Dosadašnja praksa je bila da se materijal fizički dopremao na kućnu adresu svakog od odbornika, a kada su na dnevnom redu zasedanja bili, na primer, budžetski izveštaji javnih preduzeća, u pitanju su bile stotine strana štampanog materijala. Marica Bešlin, sekretar Skupštine opštine Novi Bečej.

– Veoma će se unaprediti rad Skupštine, jer na ovaj način ne samo da ćemo da uštedimo na papiru, jer će odsada odbornici na ekranu tableta imati celokupan materijal. Pored toga, glasanje će na ovaj način biti mnogo pogodnije za pojedine odbornike. Uvođenjem elektronskih sednica više neće biti potrebe ni za klasičnim prebrojavanjem glasova. Za Skupštinsku službu ovo je od velikog značaja jer će ubrzati i osavremeniti rad, rekla je Bešlin.

Ona je dodala da više neće biti potrebe za angažovanjem zapisničara na sednici skupštine, već lice koje će rukovoditi glasanjem na kraju sastanka imati zapisnik primenom ove nove tehnologije.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име