Učenik 4/2 razreda Tehničke škole Bečej Aleksandar Marić osvojio je bronzanu medalju na republičkom takmičenju iz filozofije, koje su organizovali UNESKO i Finska asocijacija filozofa.

 

 

Kako je Mirjana Krnić Rakočević, profesorka filozofije u toj školi rekla, esej na temu odnos sumnje i verovanja u procesu saznanja, inače pisan na engleskom jeziku, poslat je u Finsku za konkurenciju na međunarodno takmičenje. Rezultati će biti poznati 20. novembra, kada se obeležava svetski dan filozofije.

Ovo priznanje obradovalo je i rukovodstvo škole, i kako kažu, potvrdilo činjenicu da imaju kapacitete za afinitete svojih đaka, bez ozbira na to što su stručna škola.

– Uspeh našeg učenika iz opšte obrazovnog predmeta samim tim je veći jer dolazi iz stručne škole. Aleksandar je zauzeo treće mesto u konkurenciji od 39 učenika iz 22 škole, među kojima je bilo malo stručnih, rekla je direktorka Tehničke škole Svetlana Tašković.

Pored Marića, predstavnik Tehničke škole bio je Atila Jakubec iz 4/3.

 

Marić i profesorka Krnić Rakočević pripremaju se za Filozofsku olimpijadu koja će biti održana u martu u Požarevcu 2015.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име