Tehnička škola Bečej: Takmičenjem u video igrama pokušavaju da pomognu bivšem đaku

0
314

Tehnička škola Bečej ovog petka organizuje humanitarni turnir u kompjuterskoj igri Counter Strike, kako bi se prikupila finansijska sredstva neophodna za dalje lečenje Dragana Jakšića u inostranstvu.

O tome na koji način škola pokušava da pomogne bivšem đaku i zašto su odabrali popularnu igricu saznali smo od profesorke Slađane Šimić.

-Za ovo imamo tehničke mogućnosti u školi i verujemo da ćemo upravo ovako okupiti veliki broj mladih, rekla je profesorka Šimić.

Tehnička škola Bečej, njeni učenici i profesori, poznati su u zajednici kao gotovo stalni učesnici u brojnim humanitarnim akcijama.

Na časovima građanskog vaspitanja i časovima odeljenskih starešina sa učenicima se priča pre svega o humanosti i empatiji, kao vrednostima koje treba da krase svaku mladu osobu.

-Naša škola je tu da slavi uspehe svojih đaka i sugrađani, ali i da pomogne kada je to potrebno, kaže Sanja Biro, profesorka.

Na humanitarni turnir za Dragana Jakšića koji se odigrava ovog petka prijave se primaju do sutra na imejl adresu: [email protected]

Organizatori se nadaju da će se odazvati veliki broj đaka osnovnih i srednjih škola koji za učešće treba da izdvoje po simboličnih stotinu dinara. Dragan Jakšić (rođen 1996.) je sredinom 2016. godine doživeo saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio teške povrede. Uprkos lošim prognozama lekara i malim šansama da preživi i oporavi se, uspeo je da prebrodi najkritičniji period.

Dugo ležanje u komi i teška povreda glave doveli su do toga da je on u potpunosti zavistan od tuđe nege i pomoći. Iako vodi tešku borbu, Dragan se polako oporavlja i svakodnevno vežba u rehabilitacionom centru. Terapeuti su izuzetno zadovoljni njegovim napretkom i sve je bliže cilju da ponovo prohoda i u potpunosti se oporavi. Za njegov dalji oporavak potrebno je još mnogo truda i zalaganja, ali na žalost i mnogo novca za boravak u rehabilitacionom centru, terapije, razna pomagala, lekove i suplemente.

 

Pripremio: Andrija Dimitrov, polaznik obuke za omladinske novinare

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.