Tehnička škola Bečej ovog petka organizuje humanitarni turnir u kompjuterskoj igri Counter Strike, kako bi se prikupila finansijska sredstva neophodna za dalje lečenje Dragana Jakšića u inostranstvu.

O tome na koji način škola pokušava da pomogne bivšem đaku i zašto su odabrali popularnu igricu saznali smo od profesorke Slađane Šimić.

-Za ovo imamo tehničke mogućnosti u školi i verujemo da ćemo upravo ovako okupiti veliki broj mladih, rekla je profesorka Šimić.

Tehnička škola Bečej, njeni učenici i profesori, poznati su u zajednici kao gotovo stalni učesnici u brojnim humanitarnim akcijama.

Na časovima građanskog vaspitanja i časovima odeljenskih starešina sa učenicima se priča pre svega o humanosti i empatiji, kao vrednostima koje treba da krase svaku mladu osobu.

-Naša škola je tu da slavi uspehe svojih đaka i sugrađani, ali i da pomogne kada je to potrebno, kaže Sanja Biro, profesorka.

Na humanitarni turnir za Dragana Jakšića koji se odigrava ovog petka prijave se primaju do sutra na imejl adresu: sladjana@tsbecej.edu.rs.

Organizatori se nadaju da će se odazvati veliki broj đaka osnovnih i srednjih škola koji za učešće treba da izdvoje po simboličnih stotinu dinara. Dragan Jakšić (rođen 1996.) je sredinom 2016. godine doživeo saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio teške povrede. Uprkos lošim prognozama lekara i malim šansama da preživi i oporavi se, uspeo je da prebrodi najkritičniji period.

Dugo ležanje u komi i teška povreda glave doveli su do toga da je on u potpunosti zavistan od tuđe nege i pomoći. Iako vodi tešku borbu, Dragan se polako oporavlja i svakodnevno vežba u rehabilitacionom centru. Terapeuti su izuzetno zadovoljni njegovim napretkom i sve je bliže cilju da ponovo prohoda i u potpunosti se oporavi. Za njegov dalji oporavak potrebno je još mnogo truda i zalaganja, ali na žalost i mnogo novca za boravak u rehabilitacionom centru, terapije, razna pomagala, lekove i suplemente.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име