Terjeszkedik az  óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör. Az intézmény már több évtizede dolgozik a szomszédos ház és telek felvásárlásán, ahol terveik szerint ifjúsági szállót és táborhelyet építenének ki. A ház két harmádát már a korábbi években sikerült felvásárolniuk a tulajoktól, a harmadik rész viszont eddig a Szerb állam tulajdonában volt.

A több évtizedes terv megvalósításához egy lépéssel közelebb került az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör. Idén ugyanis a községi határozat által felvásárolhatta a szomszédos épület harmadik részét is, így az épület teljes az intézmény tulajdonába került.

Mivel az épület igen rossz állapotban van, teljesen újra kell építeni. A helyére a kultúrkör Ifjúsági szállót tervez. A házhoz tartozó 90 méter hosszú udvaron pedig elegendő hely lenne táborhely kialakítására és már rendezvények helyszínének biztosítására.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име