Foto: Kikinda
Foto: Kikinda

Кompanija „Tisa automotiv”, koja se dobro pozicionirala na severu Banata i u Potisju jer u pogonima u Кikindi, Senti i Bečeju upošljava oko 2.300 radnika, na godišnjicu otvaranja pogona u Кikindi najavila je za od danas početak rada nove linije u toj fabrici, prenosi novosadski Dnevnik.

Tim povodom gradonačelnik Кikinde Nikola Lukač i član Gradskog veća Saša Tanackov posetili su pogon kompanije „Tisa automotiv”, koja u Srbiji posluje već šest godina i najveći je poslodavac u Кikindi i Severnobanatskom upravnom okrugu.

Dok „Tisa automotiv” pre godinu nije otvorila pogon u Кikindi u starom objektu kompanije „Jafa–Banini”, radnici iz Кikinde i okolnih mesta su na posao putovali u Sentu. Pogon u Кikindi je startovao sa 160 radnika, a sada je ih u njemu zaposleno oko 1.000. Pokretanjem nove linije, radnici koji su do sada iz Banatske Topole i Bašaida putovali u fabriku u Bečej, radiće u Кikindi, a povećaće se i broj zaposlenih jer je potrebno oko 40 novih radnika.

Po rečima gradonačenika Кikinde, nakon godinu, postignutim su zadovoljni i u kompaniji „Tisa automotiv”, kao i oni koji u toj fabrici rade.

Samo kratko, tokom vanrednog stanja, fabrika nije radila, rekao je je Lukač.

Sve naložene zdravstveno – higijenske mere, dodao je, ovde se rigorozno poštuju.

Posao nije težak i brzo se nauči

Zadovoljstvo angažmanom u kompaniji „Tisa automotiv”, zaradom i uslovima rada potvrdila je jedna zaposlenih Milanka Simanić.

U ovoj fabrici radim nepunu godinu i veoma sam zadovoljna, kazala je Milanka Simanić.

Posao, dodala je, nije težak i može se brzo naučiti, a zadovoljna je i platom.

Generalni direktor kompanije „Tisa automotiv” Akoš Barna i njegov zamenik Radovan Ignjatov podsetili su na to da se menayment opredelio za poslovno pozicioniranje u gradu na severu Banata zbog činjenice da je u fabrici u Senti bilo angažovano oko 700 radnika koji su svakodnevno na posao putovali iz Кikinde i okoline.

Ignjatov je naglasio da se u fabrikama u Senti, Кikindi i Bečeju proizvodnja nesmetano odvija, uz poštovanje zaštitnih i preventivnih epidemioloških mera. Radnici imaju maske i vizire, a u pogonima su obezbeđena dezinfekciona sredstva.

-Bitno je da smo sačuvali zdravlje zaposlenih i radna mesta, rekao je Ignjatov.

Кako je dodao, od ukupno 2.300 radnika u njihovim fabrikama nisu imali nijedan potvrđen slučaj obolevanja od kovida -19.

Izvor: Dnevnik.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име