Neformalna grupa „Inicijativa mladih Bečeja“ uz podršku Bečejskog udruženja mladih, obalu Tise u Bečeju učinili je lepšom i čistijom i to realizujući akciju koja je sastavni deo projekta „Tisa je naše more“.

Pomenuti projekat deo je programa „Mladi su zakon“, a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta, kroz Resurs centar „Somborski edukativni centar“ u partnerstvu sa Novosadskim humanitarnim centrom. Kako su mladi primetili, smeća iz godine u godinu ima manje, ali se ne bi trebalo opustiti, već kontinuirano skretati pažnju građanima. Zato su mladići i devojke i ovog puta pozvali i starije sugrađane da im se pridruže, a tim je učinak i značaj veći.

– S obzirom na to da količina otpada koja se prikupila čišćenjem nije bila velika, zapazili smo da je kod građana podignuta svet o značaju zaštite životne sredine i nadamo se da će se i u narednim godinama količina zagađenja Tise smanjivati, rekla je Jasna Ristanović, liderka projekta „Tisa je naše more“. Pored akcije čišćenja priobalja reke Tise, od plasičnog, staklenog i ostalog otpada, za učesnike je pripremljen i zabavni program, Igre bez granica. U Igrama bez granica je učestvovalo šest ekipa od po tri člana gde su se nadmetali u osam disciplina, poput hvatanja jabuke, gađanje balonima, pikado, ubacivanje obruča, limbo dance i druge. Prve tri ekipe su dobile diplome za zasluženo osvojena mesta, objasnila je Ristanović.

Jelena Mitrović iz Bačkog Gradišta redovna je učesnica omladinskih aktivnosti u najvećoj potiskoj opštini. Podelila je svoje utiske sa minule akcije uređenja panonske lepotice.

– Došla sam da pomognem mojim drugarima iz Bečeja. Drago mi je što sam opet deo akcije čišćenja korita Tise i što sam imala priliku da se družim sa vršnjacima, kazala je Mitrović.

Tokom akcije čiščenja Tise, prikupljeno je pola prikolice otpada, koje je Javno preduzeće „Komunalac“ pomoglo u odnošenju smeća.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име