Vállalatunk, a Tisza Automotive olyan munkahelyi szellemiségnek ad otthont, melynek alapját a különbözőségekre való odafigyelés, az elfogadás és az esélyegyenlőség képezi. Missziónk egy emberközpontú munkahely kialakítása, illetve egy olyan környezet megteremtése, amelyben dolgozóink jól érzik magukat.

A dolgozói elégedettség növelése és fenntartása érdekében különféle programok útján nyújtunk támogatást dolgozóink számára. Az elégedettség felmérésére évente több alkalommal is sor kerül, a dolgozói igények pedig helyet kapnak a stratégiai, illetve akciótervekben.

Építkezni csak biztos alapokra lehet.

Bár a munkafolyamatok első látásra komplexnek bizonyulhatnak, könnyedén elsajátíthatóak az edukációs időszak folyamán. A teoretikus oktatás során a kábelkorbács részeit, rendeltetését és összeszerelésének elméleti részét ismertetjük, mindemellett betekintést nyújtunk a termelői csarnokba, ahol újonnan érkező kollégáink három napot és egy sikeres elméleti vizsgát követően foglalják el a helyüket. 

Mentorprogram a sikeres beilleszkedésért

Új dolgozóink felzárkóztatásáért mentorprogramunk felel. Mentoraink már az edukációs időszak első napjától kezdve figyelemmel kísérik munkájukat a termelésben, meghallgatják őket és igyekeznek megoldani a felvetülő problémákat. Ennek köszönhetően leegyszerűsödik a leendőbeli kollégáink képességeinek, illetve kompetenciáinak feltárása, valamint felgyorsul a termelésbe való beilleszkedésük.

A tapasztalatok arról árulkodnak, hogy újonnan érkező kollégáink motiváltan és lendületesen vágnak bele az új munkahely nyújtotta kihívásokba, mi pedig azon munkálkodunk, hogy motivációjuk hosszú távon is fennmaradjon.

Esélyegyenlőség, mint természetes állapot 

A munkavállalói elégedettség egyik nélkülözhetetlen eleme a fejlődés és előrehaladás lehetősége is. Nálunk az esélyegyenlőség természetes állapot, így minden dolgozónknak lehetősége nyílik az előrehaladásra fejlett, belső pályázatokon alapuló előléptetési rendszeren keresztül. Meghirdetett szabad pozícióinkra digitális formában jelentkezhetnek kollégáink, aki pedig a meghatározott, releváns szempontok figyelembevételét, illetve egy személyes interjút követően megfelelőnek bizonyul, elfoglalhatja helyét az új munkakörében. 

Szervezetten, biztonságban.

Fontos számunkra a már nálunk tevékenykedő és új kollégáink telephelyeinkre való zökkenőmentes bejutása, így szervezett buszjárataink útvonala számos települést érint. Dolgozóink szervezett utaztatásával nemcsak a munkahelyük és otthonuk közötti ingázást tesszük egyszerűbbé, de csökkentjük általa az okozható környezetterhelés mértékét is.

A jövőt ma alapozzuk.

A nyugdíjas évek anyagi biztonságának megteremtésére is lehetőséget nyújtunk. Az alkalmazottak kötődésének erősítésére, illetve lojalitásuk növelésére közkedvelt megoldás béren kívüli juttatási rendszer alkalmazása, melynek egyik legnépszerűbb eleme az önkéntes nyugdíjpénztár. 

Az anyaság érték.

Vállalatunkban a fiatal, családalapítás előtt álló pályakezdő nők elhelyezkedésének esélyét egyáltalán nem befolyásolja negatívan a várható családalapítás ténye. Ellenkezőleg, a pozitív demográfiai folyamatok, a gyermekvállalás, a szülés támogatása magától értetődő. Ennek fényében hoztuk létre Tisza Mammy programunkat, melynek keretében 15.000 dináros egyszeri támogatásban részesítünk minden édesanyát a gyermeke megszületését követően.

Legyél Te is a csapatunk a tagja! 

Amennyiben kellemes környezetben dolgoznál, amelyben mindent adott a hosszú távú elhelyezkedéshez, továbbá a fejlődéshez és előrelépéshez, hívd a 066/8200452-es telefonszámot, vagy töltsd ki jelentkezési lapunkat az alábbi linkre kattintva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име