Biacsi Endre

Kompanija Tisza Automotive posvećuje posebnu pažnju razvoju, promociji i primeni ekoloških stavova. Poslovanje je potpuno usaglašeno sa važećim zakonima i propisima, a proizvodnja se od samog početka rada odvija bez štetnih uticaja na zdravlje naših radnika i na životnu sredinu, vrši se odvojeno i selektivno sakupljanje otpada radi reciklaže.

Znamo da je pred nama još dugačak put i da uvek ima prostora za razvoj, zato smo odlučni i posvećeni odgovornom ponašanju prema životnoj sredini u kojoj živimo i poslujemo.

U oktobru 2021. godine pokrenuta je proizvodnja autodelova za vozila bez štetnih emisija. Danas se kablovski snopovi za potpuno električna vozila – BEV proizvode u sva tri naša proizvodna pogona, u Senti, Bečeju i u Kikindi. 

Kontinuirani razvoj, kao i proširivanje kapaciteta nam daje mogućnost za otvaranje novih radnih mesta. Radimo za budućnost zajedno sa našim zaposlenima.

Vredi se prijaviti, vredi pokušati!

U našoj kompaniji su nedavno izvršene korekcije zarada, uveden je i bonus dobrodošlice u iznosu od 18,000 dinara, koji će biti isplaćen onim kandidatima, koji se budu prijavili do 16. septembra.

Primenom principa ekološke održivosti kontinuirano radimo i na digitalizaciji poslovnih procesa, savremene tehnologije zauzimaju sve veću ulogu i u menadžmentu ljudskih resursa. U skladu sa time budući kandidati mogu popuniti prijavni list klikom na link, ali se mogu prijaviti i putem telefona 066/8200 452.

Nijedan početak nije lak

I naš je bio pun izazova. Kompanija Tisza Automotive je svoj prvi proizvodni pogon otvorila u Senti 2014. godine, a kasnije su otvoreni pogoni u Bečeju i u Kikindi. Danas ona zauzima mesto među najznačajnijim poslodavcima u regionu sa brojem zaposlenih iznad dve hiljade. 

Iskustva stečena tokom rada, otvorenost prema novim rešenjima, inovacijama kako u proizvodnji tako u upravljanju ljudskim resursima je bilo neophodno za uspostavljanje željene organizacione kulture. Znamo da se taj proces nikada ne može smatrati završenim, organizaciona kultura uvek zahteva promene. Odlučno gradimo kompaniju, radno mesto koje će se voleti.

Zadovoljan radnik je najbolji radnik

Kandidati pre početka rada prolaze kroz sveobuhvatnu teorijsku obuku, a novi radnici dobijaju stručnu podršku, njihovu integraciju prate mentori. Cilj je da buduće kolege brže i lakše postanu punopravni članovi organizacije.

Podizanje motivacije i nivoa zadovoljstva zaposlenih kompanija smatra svojom važnom misijom. Na osnovu ankete zadovoljstva zaposlenih se prikupljaju ideje, predlozi, sugestije koji se uzimaju u obzir prilikom izrade akcionih planova. Kompanija puno ulaže u sistem nagrađivanja zaposlenih i radi na kontinuiranom usavršavanju internog sistema napredovanja svojih radnika.

Nađi svoje mesto!

One koji traže posao očekujemo u naš tim! Čeka ih prijatno radno okruženje, mogućnost razvoja i napredovanja. Proces rada nije fizički zahtevan, a kolege su uvek spremne da pomognu jedni drugima. Svi smo mi različiti i sasvim je prirodno ukoliko nekome ne odgovara ova vrsta posla ili sistem rada, ali svakako vredi pokušati. Ukoliko je neko komunikativan, vredan i timski igrač, verovatno će lako naći svoje mesto u našem timu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име