Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej i Zoran Popov, direktor „Linde gas Srbija“, ugostili su danas (8. septembar) Vladimira Galića, pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, saopšteno je iz lokalne samouprave.

U kabinetu predsednika opštine u zgradi opštine Bečej sagovornici su razgovarali o načinima uspostavljanja bolje komunikacije između jedinica  lokalne samouprave i Vlade Vojvodine, kao i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

-U ranijem vremenskom periodu ta saradnja baš nije išla dobro i to svakako treba ispraviti, rekao je Galić.

 –Naš zadatak je da odemo u svako mesto, da vidimo koji su to najveći problemi u toj sredini. Konkretno, kada je u pitanju sekretarijat na čijem sam čelu tj.urbanizam i zaštita životne sredine, u opštini Bečej postoji mnogo divljih deponija koje treba uklanjati. Potrudićemo se da već do kraja godine pomognemo u tom uklanjanju, odmah posle rebalansa pokrajinskog budžeta koji će biti u septembru. Za sledeću godinu planiramo projektovanje rekonstrukcije prečistača otpadnih voda u Bečeju i to je dogovor koji smo postigli sada i ovde. Na nama je da pomognemo svaku lokalnu samoupravu u Vojvodini i uspostavimo što bolju saradnju, konstatovao je Galić.

Tošić se zahvalio pokrajinskom sekretaru što je među prvima obišao opštinu Bečej.

– Ova lokalna vlast i u prethodnom i u ovom mandatu, prepoznala je problem divljih deponija i njihovog negativnog uticaja na kvalitet življenja građana opštine Bečej. Prve korake u rešavanju ovog problema preduzeli smo za vreme prethodnog mandata, kada smo započeli sa uklanjanjem divljih deponija i realizacijom kapitalnog projekta sanacije Gradske deponije. Planova ima još mnogo i siguran sam da ćemo u Vladi Vojvodine imati dobrog i pouzdanog partnera, naveo je Tošić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име