sat-za-planetu

Gradsko pozorište Bečej i Bečejsko udruženje mladih (BUM) tradicionalno organizuju u nedelju (29. marta) u Pozorišnom klubu akustičnu svirku, u nesvakidašnjem ambijentu, pod sloganom „Isključi struju, uključi romantiku“. Povodom globalne akcije „Sat za našu planetu“ nastupiće talentovani mladi muzičar Damir Jazvin, koji će na gitari izvesti niz numera iz svog bogatog repertoara.

sat-za-planetu

Performans počinje tačno u 20.00, a ulaz je besplatan.

– Odlučili smo da nam ovo bude tradicionalna akcija, obeležavamo je poslednjih nekoliko godina, a ovo nam je druga godina da je obeležavamo akustičnom svirkom za planetu uz sveće. Pozivamo sve sugrađane da nam se priključe u akciji i da gašenjem svetla u svojim domovima, na sat vremena, obelezimo Dan planete zemlje, rekla je u ime BUM-a, Tijana Džakulin.

Njihovu inicijativu podržalo je bečejsko pozorište.

– Smatram da kao javna ustanova, u skladu sa svojim mogućnostima, treba da podržimo ovu akciju koja je već nekoliko godina globalni fenomen. Pozivamo sugrađane da dođu u nedelju na akustičnu svirku u Pozorišnom klubu i da uživaju u intimnoj atmosferi uz sveće i dobru muziku, rekao je direktor pozorišta Zdravko Petrović.

Opština Bečej isključiće struju na reprezentativnim lokacijama na sat vremena, kako bi se ukazalo na potrebu preduzimanja odlučne akcije u cilju ublažavanja negativnih efekata klimatskih promena. Svetski fond za prirodu (World Wide Fund For Nature), najveća i najuticajnija svetska organizacija za zaštitu prirode, organizuje osmi put u svetu, a šesti put u Srbiji, akciju „Sat za našu planetu“ (Earth Hour).

Svake godine, krajem marta, građani, organizacije, preduzeća, državne i lokalne uprave u različitim zemljama sveta, isključuju svetla na svojim objektima, u kancelarijama i stanovima, kako bi skrenuli pažnju na posledice klimatskih promena, globalnog zagrevanja i emisije štetnih gasova.

Akcija „Sat za našu planetu 2015“ u Srbiji predstavlja deo akcije koja se sprovodi u čitavom svetu, i u kojoj učestvuje milijardu ljudi iz privrednog, vladinog i društvenog sektora u više od 1.000 gradova širom sveta.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име