Predsednik Vojvodine Goran Kudrić sa kapitenima tri prvoplasirane ekipe | Foto: V. Jankov

Vojvodina – Mladost (T)  1:0 (0:0)

Bačko Gradište: Igralište u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“. Gledalaca. 200. Sudija: Veselin Erdeljan (Bačko Gradište). Strelac: Topić u 72. minutu za Vojvodinu.

Vojvodina: Babin, Rajačić, Savin, M. Jelić, Petrović, Narančić, Janković, D. Jelić, Soldat, Simonović, Topić. Igrali su još: Pecarski, Živanović, Stefanov.

Mladost (T): Hromiš, Kurjački, Tešanović, Petrović, Ivanović, Gašić, Bubanja, Jović, Marjanov, Vasić, Milovanović. Igrali su još: Ivošev, Mrđenovoć, Milovanović.

Pobednik tradicionalnog, 12. po redu, letnjeg turnira u Bačkom Gradištu je domaća Vojvodina, koja je u finalu minimalcem savladala komšijsku Mladost iz Turije. Strelac jedinog gola bio je Uroš Topić u 72. minutu rezantnim udacem koji metar izvan kaznenog prostora, lopta je okrznula protivničkog igrača i prevarila golmana Hromiša.

Detalj sa finalne utakmice

Treće mesto pripalo je Preporodu iz Novog Žednika, koji je rezultatom 4:3 savladao Bačku 1923 iz Đurđeva, a golove su postigli Matijević dva, Vukelić i M. Kovač za Preporod, a Dejanović, D. Trivunović i Nam. Ignjić iz penala za Bačku. Prvog dana turnira Vojvodina je bila uspešnija od Bačke 1923 (3:1), a Mladost je, posle 1:1, penalima 4:3 bila bolja od Preporoda.

Prezadovoljni smo kako je sve funcionisalo tokom turnira, zahvaljujemo se klubovima koji nam izašli u susret i prihvatili  učešće na turniru koji je ove godine imao humanitarni karakter. Sva sredstva od ulaznica i dobrovoljnih prihoda, a sakupljeno je 75.000 dinara, usmerićemo ka lečenju Alekse Prodanovića (13) koji je u martu nastradao u saobraćajnoj nesreći na putu ka Bisernom ostrvu i još je u bolnici, rekao je na kraju turnira i pre uručenja pehara kapitenima tri najuspešnije ekipe predsednik Vojvodine Goran Kudrić.

Imajući u vidu da su sve ekipe u fazi priprema, razumljivo je što su još daleko od željene forme, pogotovo što su tokom leta pretrpele brojne izmene i sve valja uigrati. Upravo iz tog razloga su ljudi u Voši i došli na ideju da organizuju turnir ovakvog formata, kako bi treneri imali mogućnost da provere sve raspoložive snage.

Novim trijumfom na svom turniru, Vojvodina se pridružila Bačkoj 1923 iz Đurđeva, koja je, takođe, dva puta osvojila pobednički pehar. I dalje je vodeći OFK Bečej 1918 sa tri trofeja, a po jedanput su se radovali Bajša, ŽSK iz Žablja, Mladost iz Turije, Njegoš iz Lovćenca i Hajduk iz Čuruga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име