Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić je na jučerašnjoj (1. avgust) svečanoj sednici Skupštine opštine Bečej povodom Praznika opštine Bečej najavio da bi rekonstrukcija trga u Bečeju mogla početi u narednih mesec dana.

Uskoro bez „rak rane“ što se tiče saobraćajnica u opštini Bečej. Deonica od Bečeja do Bačkog Petrovog Sela duž puta Novi Sad – Državna granica kod Horgoša je godinama „rak rana“ učesnika u saobraćaju. Veći deo kolovoza je rekonstruisan, a preostalih nešto više od dva kilometra će, kako najavljuju iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ biti do kraja godine.

Predsednik opštine istakao je da je Bečej sredina u kojoj je međunacionalna tolerancija svakodnevica i nešto na čemu se gradi budućnost, te da su na to Bečejke i Bečejci ponosni, u šta su mogli da se uvere oni koji su prošle godine zajedno sa Bečejcima prisustvovali obeležavanju Dana ravnopravnosti.

Tošić je najavio nastavak ulaganja u Bečeju, rekavši da uskoro predstoji ostvarenje kapitalnog projekta: rekonstrukcija centralnog trga u Bečeju. On je najavio da će rekonstrukcija trga u Bečeju otpočeti u narednih mesec dana, budući da očekuju da će opština zaključiti ugovor sa izvođačem radova do kraja ove nedelje.

Podsetimo da je proces javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju Pogače okončan 31. decembra 2015. godine, a opštinska komisija za javne nabavke je u januaru odabrala najboljeg ponuđača po kriterijumu najniže ponuđene cene: ponudu konzorcijuma na čelu sa firmom „Put-invest“ iz Bačkog Petrovca, međutim, konzorcijum firmi na čelu sa „Vojvodinaputem“ iz Pančeva uložio je žalbu Republičkoj komisiji za zaštitu prava.

Republička komisija je u maju mesecu usvojila zahtev ponuđača za zaštitu prava, a to znači da je proces javne nabavke vraćen u „fazu stručne ocene“, te je opštinska komisija za javne nabavke ponovo ocenjivala iste ponude za rekonstrukciju gradskog trga. Nakon ponovnog ocenjivanja ponuda, predsednik opštine Bečej je 23. juna, na osnovu izveštaja opštinske komisije za javne nabavke o stručnoj oceni ponuda, doneo odluku o dodeli ugovora o javnoj nabavci grupi ponuđača na čelu sa firmom „Put-invest“ PZP Bački Petrovac.

Odlukom o dodeli ugovora posao bi trebalo da bude poveren ponuđaču koji je prvobitno izabran u januaru ove godine.

Konzorcijum izvođača čine nosilac posla „Put-invest“ DOO PZP, Bački Petrovac, a članovi grupe su još „Put-invest“ DOO za izvođenje građevinskih radova, Sremska Kamenica, „Energy pro“ DOO za trgovinu na veliko i malo, Novi Sad, DOO za proizvodnju i trgovinu „Intec“ Novi Sad i „Ekonomistelektro“ DOO Beočin.

Ponuđena cena rekonstrukcije gradskog trga je 111,15 miliona dinara bez PDV-a.
Podsetimo da je u postupku javne nabavke okončane krajem prošle godine predato ukupno tri ponude.

Rekonstrukcija trga podeljena je na dve faze.

U prvoj fazi se izvode arhitektonsko-građevinski radovi, radovi na sistemu odvodnjavanja, navodnjavanja i osvetljenja, radovi na ozelenjavanju, radovi na toplovodu i radovi na uklanjanju postamenta. Takođe, u prvoj fazi se izvode i radovi na mašinskim sobama za fontane.

U drugoj fazi radova rekonstrukcije trga predviđeni su arhitektonsko-građevinski i hidro – mašinski i elektro radovi na dve fontane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име