Otvaranje ponuda za javnu nabavku rekonstrukcije trga u Bečeju obavljeno je 31. decembra 2015. godine. Ponudu su podnele tri firme, od toga dve iz Srbije i jedna iz Italije, a kome će biti poveren posao rekonstrukcije centra Bečeja biće poznato kada isteknu rokovi za žalbu, predviđeni zakonom.

Procenja vrednost ovog posla, koji se, podsetimo, finansira iz kreditnog zaduženja opštine Bečej, iznosi 135 miliona dinara. Rekonstrukcija pešačkog platoa na Trgu oslobođenja podrazumeva građevinske radove, odvodnjavanje, navodnjavanje, ozelenjavanje, osvetljenje, fontanu i toplovod. Tako, rekonstrukcija centra u Bečeju podrazumeva tri različita, nezavisna, projekta. To su izmeštanje i postavljanje na novu lokaciju spomenika Slobode, drugi je projekat koji se odnosi na toplifikaciju centra, te rekonstrukcija postojećeg centralnog trga. Sva tri projekta objedinjena su u jednu nabavku. Kriterijum za dodelu ugovora jeste najniža ponuđena cena, a rok za izvođenje radova je od 150 do 210 dana od uvođenja ponuđača u posao.

Prema ranijim najavama, u zavisnosti od vremenskih uslova, spomenik Slobode, trebalo je do kraja 2015. godine da bude izmešten iz centra na dolmu kraj Tise, međutim, to se još nije dogodilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име