Lokalna akademska mreža (LAM) kao jedinstveni program integracije studenata u javni i privredni život ima tri segmenta: učiniti studente vidljivom populacijom na lokalnom nivou putem e-baze podataka, osnažiti studente, pretvoriti ih u organizovanu društvenu snagu i potencijal lokalne zajednice i uputiti javni i privredni sektor na tu društvenu snagu i potencijal. Tribina pod nazivom „Intelektualni kapital opštine Bećej i kako ga iskoristiti” zakazana u utorak 27. maj u zgradi opštine Bečej odnosi se upravo na taj treći segment, te su glavni akteri skupa i dijaloga poslodavci, iz javnog i privatnog sektora, koji će dobiti informacije o samoj Lokalnoj akademskoj mreži, o načinu upotrebe ljudskog kapitala sabranog u elektronskoj bazi podataka, o modalitetima upravljanja ukupnim intelektualnim potencijalom jedne zajednice kao što je opština Bečej.

 

 

– Lokalna samouprava kao naš partner ima potrebu da sama sagleda potrebe za visoko obrazovanim kadrovima, da samostalno pronađe mehanizme za što većim upošljavanjem visoko obrazovanih ljudi bez kojih je teško zamisliv progres i napredak u vremenu znanja i kompetencija. Od privrednih subjekata, preduzetnika i poslodavaca očekujemo da čujemo njihova zapažanja, sugestije, šta su im potrebe sada i šta su njihove projekcije u budućnosti za ovim visoko obrazovanim ljudima, navodi Zoran Subotički, predsednik Upravnog odbora Lidernet, u okviru kog je nastao LAM. Osim njega, u uvodnom delu skupa govoriće i predsednik opštine Bečej Vuk Radojević, a potom je predviđena diskusija.

– Bitno je napomenuti da lokalne samouprave u Srbiji nemaju nijedan instrument nijednu instituciju u svojoj konjukturi koja bi se sistematski i dugoročno bavila takozvanim kadrovskim pitanjima. Programom Lokalna akademska mreža mi nudimo neka rešenja i stavljamo ih na proveru u javnom dijalogu, zaključio je Subotički.

Skup je zakazan u 18 sati u maloj sali zgrade opštine Bečej.

Foto, ilustracija: Blic

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име