Trojica olimpijaca iz Bečeja na istom mestu,  u kabinetu predsednika opštine Dragana Tošića, koji je priredio prijem za srebrnog kajakaša Marka Tomićevića, njegovog reprezentativnog kolegu Marka Novakovića i našeg najboljeg plivača prsnim stilom Čabu Silađija.

Prijemu su, pored predstavnika medija, prisustvovali član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport, bivi reprezentativac u kajaku, Dejan Terzić, predsednik Sportskog zaveza opštine Bečej Endre Hegediš, direktor ovdašnjeg „hrama sportova“ kraj Tise Dejan Stanojev i trener u Kajak kanu klubu Bečej Vladimir Živanović.

-Ovih dana je mnogo rečeno na temu Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru, a meni je ostalo da u ime sugrađana čestitan svoj trojici na učešću na ovom planetarnom takmičenju, Marku Tomićeviću da posebno čestitam na osvajanju srebrne medalje i da im poželim ostvarenje ciljeva na sledećim takmičenjima. Lokalna samouprava je, shodno svojim mogućnostima, pripremila poklone za naše olimpijce, rekao je predsednik opštine Dragan Tošić.

Sva trojica su dobila po umetničku sliku, a „srebrnom“ Marku je pripala i novčana nagrada u isnosu od 1.000 evra u dinarskoj protivrednosti.

-Drago mi je da smo na okupu sva trojica i da je sa nama dojučerašnji kolega iz reprezentacije Dejan Terzić. Priređeno je dosta prijema po povratku iz Ria i svuda je prijatna atmosfera, ali najlepše je kada se dođe kući, kada te dočekaju komšije, kada prvi čovek opštine u ime ostalih sugrađana izrazi zahvalnost, kada me ljudi na ulici prepoznaju i čestitaju. Sve to mi daje snagu da nastavim gde sam stao, iskren je Marko Tomićević.

Plivač Čaba Silađi je u Riu zabeležio olimpijski het-trik. Debitovao je u Pekingu, nastavio u Londonu, a da li će stići i do Tokija…

-Iskren da budem, otputovao sam u Rio s velikim ambicijama, ne što se tiče medalje, već vremena. Prošlo je mesec dana i imao sam vremena da trezveno analiziram sve. Ne mogu biti zadovoljan onim što sam uradio, ali uskoro počinje novi olimpijski ciklus i valja se sada usmeriti ka tim obevezama. Iduće godine me čeka Svetsko prvenstvo, fukusiraću se na moju omiljenu disciplinu 50 metara prsno, koja, na žalost, nije olimpijska disciplina. Sigurno je da ću naredne dve do tri godine biti u olimpijskom ciklusu, a da li ći imati rezultate koji će mi omogućiti učešće i na sledećoj Olimpijadi u Tokiu pokazaće vreme, trezveno razmišlja Čaba Silađi.

Imajući u vidu rezultate koje je sa Nebojšom Grujićem  postizao u ovoj godini, Marko Novaković je očekivao olimpijsku medalju, ali je ona izostala za tri, samo tri hiljadita dela sekunde.

-Očekivali smo mnogo više od ostvarenog, ali očito da u datom trenutku nismo imali dovoljno sportske sreće. Još uvek mi je teško da sve to prihvatim, pogotovo što smo dali sve od sebe. Žalije mi je iz razloga što je naša sprinterska disciplina na 200 metara isklučena iz olimpijskog programa. Sada nam predstoji nešto drugo, a šta… Videćemo u vremenu koje dolazi, još ne može Marko Novaković da prežali to što mu je za tri hiljadita dela sekunde izmakla medalja.

Na kraju je trener u Kajak kanu klubu Bečej Vladimir Živanović istakao zadovoljstvo što su, imajući u vidu i Dejana Terzića, trojica momaka iz Bečeja napravila izvanrednu kajakašu karijeru. Žao mu je što su morali da napuste matični klub, ali je istakao da se u njemu i dalje vredno radi i da se stvaraju novi šampioni sa Tise.

 

Priredila Leana Tajkov, polaznica obuke „Pokreni mehanizam“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име