Akteri popodnevnog programa
Akteri popodnevnog programa

Aktuelni turnir u malom fudbalu „Trofej Novo selo“, koji je okupio 19 ekipa iz osam naselja Banata i Bačke, imao je u subotu, 26. juna, dopunsko izdanje za mlađi uzrast sa sedam ekipa.

-Igrom slučaja, sve je odigrano na moj 39. rođendan, koji sam radno proslavio sa, za fudbal, talentovanom decom. Nema lepšeg uživanja. Pre podne su igrala deca rođena 2008, 2009. i 2010. godine. Uglavnom su to deca koja treniraju u Školi fudbala pri OFK Bečej 1918, a po podne su nastupala dva sastava dece rođene 2012. i kasnije iz pomenute „školice fudbala“ i ugostili smo mlađu selekciju ŽFK Stajićevo iz istoimenog banatskog naselja. Cilj ovakvog jednododnevnog turnira je da im obezbedimo druženje uz sport, kako bismo ih, na kratko, odvojili od računara. Kako su oni sa sobom povukli roditelje, bake i deke, zaista je bila milina tokom čitavog dana. Raduje nas što je našu inicijativu prepoznala Kancelarija za mlade opštine Bečej i pomogla nam u organizaciji, rekao nam je u ime organizatora turnira fudbalski trener Oto Barta.

Pobednici u konkurenciji mlađeg uzrasta s trenerom Otom Bartom
Pobednici u konkurenciji mlađeg uzrasta s trenerom Otom Bartom

Evo rezultata prepodnevnog dela turnira, koji je okupio četiri ekipe: Bjekatrans – Drugari Novoselci 4:1, Ivesparfem – Mapamondo 0:4, Ivesparfem – Drugari Novoselci 8:1, Bjekatrans – Mapamondo 2:3, Bjekatrans – Ivesparfem 2:2, Mapamondo – Drugari Novoselci 10:0. Utakmica za treće mesto: Bjekatrans – Drugari Novoselci 1:0. Finale: Mapamondo – Ivesparfem 5:1. Tri prvoplasirane ekipe dobile su pehare i igrači medalje, koje je obezbedila Kancelarija za mlade opštine Bečej. Nagrađeni su i najuspešniji pojedinci. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marko Bjekić (Ivesparfem), golgeter turira sa osam postinutih golova je Ognjen Stojkov (Mapamondo), a za najsigurnijeg golmana je izabran Filip Kovijanić (Ivesparfem).

Najmlađi učesnici turnira Mališani sa trenerom Lazarom Dabižljevićem
Najmlađi učesnici turnira Mališani sa trenerom Lazarom Dabižljevićem

Popodnevni turnir je privukao posebnu pažnju, jer su se na terenu našli, uglavnom, devetogodišnjaci, a bilo je i znatno mlađih klinaca. Ekipu „Mige drvara“ predvodio je sa klupe Oto Barta, a „Mališane“ Lazar Dabižljević, dok su devojčice ŽFK Stajićevo bile nešto starije.

Najbolji pojedinci kod mlađih - Leonol Šeljmeši, Elena Selimi i Vuk Taškov
Najbolji pojedinci kod mlađih – Leonol Šeljmeši, Elena Selimi i Vuk Taškov

Igrali su dvokružno svaki sa svakim i evo rezultata: Mališani – Stajićevo 0:3, Mige drvara – Stajićevo 1:0, Mige drvara – Mališani 4:0, Stajićevo – Mališani 1:0, Stajićevo – Mige drvara 0:1, Mališani – Mige drvara 2:2 – posle penala 3:4. Pobednički pehar primila je kapiten ekipe Mige drvara Ana Barta, drugo mesto osvojile su devojčice ŽFK Stajićevo, a najmlađi Mališani su morali da se zadovolje trećim mestom.

 

Za najboljeg igrača tirnira proglašena je Elena Selimi (ŽFK Stajićevo), prvi strelac turnira sa devet pogodaka je Vuk Taškov (Mige drvara), a epitet najsigurnijeg golmana poneo je Leonel Šeljmeši (Mališani).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име