Pobednički trofej bačkogradištanskog „Zlatnog kotlića“ u kuvanju riblje čorbe i novčana nagrada u visini 20.000 dinara pripali su ribarnici „Triki“ iz Bečeja, pa je vlasnik i vrsni kulinar Dragan Trajković na najbolji način promovisao svoju ribarnicu.
Drugo mesto pripalo je ribarnici „Raša“ iz Kaća, vlasništvo proverenog kulinara Radivoja Jovanovića, a treći je bio profesionalni ribar i umešni kuvar iz Bačkog Gradišta Igor Molnar, koji su nagrađeni robnim nagrada sponzora.

-Prijavilo nam se 19 ekipa, a odazvalo na takmičenju samo 13 iz Bečeja, Kaća i, naravno, Bačkog Gradišta. Imali smo peh da se istog dana održavao tradicionalni „Zlatni kotlić“ u Bačkoj Palanci, pa su mnogi pohitali na staru destinaciju. Uz to, vreme je jesenjih berbi na poljima, pa je i to uticalo na masovnost. Međutim, mi iz organizacionog odbora pri Fudbalskom klubu „Vojvodina“ se ne žalimo. Sve je proteklo u prijatnoj, gotovo porodičnoj, atmosferi, ali ćemo za narednu godinu morati da razmotrimo u kom terminu da organizujemo naš „Zlatni kotlić“, rekao nam je u ime Organiacionog odbora bačkogradištanskog „Zlatnog kotlića“ Miroslav Mire Sekulić.

Kulinarsko takmičenje održano je u prijatnom ambijentu i hladovini višedecenijskih stabala u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“. Opojni miris riblje čorbe, ali i pečene ribe u tanjirači i raznih đakonija sa roštilja, mamili su, pa se okupio zavidan broj degustatora. Kulinarski žiri iz Bečeja, Dragan Radaković, Igor Radosavljević i Janoš Talo „Maćika“ nije, s obzirom na broj učesnika, imao težak posao i odradio ga je na zadovoljstvo svih.

Bačkogradištanskom kulinarskom feštom, najzad, su završene zabavno-turističke manifestacije u bečejskoj opštini, pa sada valja sve izanalizirati i narednu sezonu dočekati organizovanije i spremnije.
Bravo Triki 🙂