Parterna fontana u centru Bečeja, oštećena po završetku manifestacije „Bečej noću“ prilikom pakovanja opreme, i dalje je ograđena i nije u upotrebi. Prema informacijama iz opštine Bečej, tako će ostati još nekoliko nedelja, budući da se čekaju rezervni delovi za njenu popravku.

Šteta koju je napravio viljuškar koji je prešao preko njenog dela i svojim opterećenjem polomio nekoliko pločica i pumpu, iznosi oko 220.000 dinara. Odgovornost za štetu, kako kaže predsednik opštine, snose organizatori – opština Bečej. Na pitanje da li će novac za tu namenu biti izdvojen iz budžeta opštine, Tošić navodi da neće.

Obaveza svakog organizatora manifestacija u centru Bečeja jeste da ogradi fontane. Predsednik opštine Bečej najavljuje da će mala fontana biti rekonstruisana, odnosno ograđena zidićima.

Opština Bečeja godišnje na održavanje fontana u centru izdvoji oko 700.000 dinara. Opštinskom odlukom Javno preduzeće „Vodokanal“ obavlja posao održavanja i popravki, ali štete ovog tipa posebno plaća opština. Ovo nije prvi slučaj oštećenja te fontane, baš tokom manifestacija, ali jeste najteži.

-Zimus su oštećene tri ploče, kao i pumpa, te je popravka iznosila oko 150.000 dinara. Sada je oštećeno osam ploča, pet nosača ploča i jedna pumpa. Rezervni delovi koje smo imali su ugrađeni, ali nemamo ih sve, pa čekamo od dobavljača da nam ih pošalje, rekao je tehnički direktor u Javnom preduzeću „Vodokanal“ Gabor Kuti. Na pitanje zašto godišnje održavanje košta oko 700.000 dinara, naš sagovornik odgovara sledeće:

– Naš zadatak je čišćenja fontana, puštanje u pogon na proleće i pripreme za zimu, zamena sitnih rezervnih delova, doziranje hemikalija. Upravo su hemikalije stavka koja je dosta skupa, pojasnio je Kuti.

Redakcija portala „MojBečej“ danima je pokušavala da dođe do informacija koja je, takoreći, „izdrživost“ male fontane, kao i da li je fontana bila osigurana tokom manifestacije, na šta iz više izvora nismo dobili konkretan odgovor. Sudeći prema nemilom događaju, samo jednom u nizu, jasno je, ali i logično da mala fontana vozila ne može da izdrži, ali se i dalje postavlja pitanje koliko opterećenje može.

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име