U Turističkoj organizaciji opštine Bečej zadovoljni su prodajom suvenira koja je počela pre nešto više od mesec dana. Zbog toga što se na jesen očekuje i veća potražnja, ovih se dana osmišljavaju nove kreacije kako bi se odgovorilo na svačiji ukus, ali i novčane mogućnosti.

 

 Traženi su najjeftiniji, ali i najskuplji, pa su tako, ne samo onima koji se nađu u najvećoj potiskoj opštini, već i Bečejcima, interesantni magneti za frižidere, a onaj po ceni od 135 dinara se najviše i kupuje. S druge strane, kupci ne štede kada su u pitanju kvalitetne stvari, kaže direktorka Turističke organizacije Gordana Džigurski, koja je zadovoljna prodajom i onog najskupljeg artikla, Monografije Bečeja.

– Raspolažemo sa dve kategorije suvenira, a to su, s jedne strane oni koje nabavljamo od privrednih subjekata koji ih prave, kao i oni koje izrađuju udruženja domaće radinosti i starih zanata iz naše opštine. Sa prodajom smo počeli krajem juna, a za mesec dana smo imali promet od 100.000 dinara, sa čim smo izuzetno zadovoljni, ističe Gordana Džigurski.

U ponudi je, između ostalog, i čokolada u ambalaži na kojoj se nalaze bečejski spomenici kulture, za koje se, objašnjava Džigurski, opredeljuju kada se kupuje ženama, dok boca „Tiske perle“ sa kutijom za vino i sa vadičepom predstavlja idealan dar za muškarce. Od pre nekoliko dana se može pazariti i set u kom se nalazi čokolada, „Tiska perla“ u maloj ambalaži i magnet, takođe sa obeležjima Bečeja, a on se prodaje po cena od 1.475 dinara.

– Ustanovili smo da je poželjno da menjamo ponudu, jer naši kupci traže novine, žele nešto što je aktuelno, što može da se koristi i što pored svega toga da predstavlja i oslikava njihovo mesto. Zbog toga pripremamo nove suvenire u dogovoru sa našim udruženjima, ali će ti tiraži biti manji, dok ne ispitamo tržište. S tim u vezi, pre prodaje suvenira, otišli smo u Zrenjanin, jer u tom gradu, pored Vršca, turistička organizacija beleži najbolji promet suvenira. Mi smo radili u skladu sa njihovim preporukama, te zato uspeh nije izostao, navodi direktorka Turističke organizacije opštine Bečej.

Neke od javnih ustanova i privrednih subjekata su za poslovne partnere već odabrali nešto od pomenutih artikala, a iz bečejske turističke organizacije upravo u tome vide mogućnost za, takoreći, širenje obima posla, ali i punjenje opštinskog budžeta.

– Nameravamo i privrednim subjektima koje nismo obišli da prikažemo asortiman, da nama prepuste pakovanje suvenira za njihove goste i partnere, a da na taj način oni pomognu lokalnoj samoupravi, zaključila je Džigurski.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име