Takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“ povezalo Tursku i Bečej, bilo reči i o potencijalima Bečeja.

Povodom ovogodišnje manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“, u kojoj učestvuju i deca iz Bečeja i čije će finale biti održano 19. juna u Ćupriji, opštinu Bečej je u sredu (18. maj) posetio Njegova ekselencija Mehmet Kemal Bozaj, ambasador Turske, zemlje koja je ktitor dece opštine Bečej. U čast posete ambasadora Turske, predsednik opštine Bečej Vuk Radojević, organizovao je prijem u velikoj sali zgrade Skupštine opštine Bečej.

-Drago mi je što sam ovde. Predsednik opštine me je i ranije pozivaju da vidim kakve su mogućnosti grada i drago mi je što sam to došao da vidim. Verujem da će se saradnja realizovati i u narednom periodu, reči su ambasadora Turske  Mehmeta Kemala Bozaja.

Ambasador Turske susreo se u zgradi opštine i sa  decom opštine Bečej koja učestvuju u programu „Srbija u ritmu Evrope“ i koja će predstavljati opštinu Bečej, kao i Tursku tokom „živog“ prenosa na RTS 1 iz Ćuprije. Iz organizacije ove značajne manifestacije zadovoljni su time kako teku višemesečne pripreme, i 19. juna očekuju pravi spektakl.

-Svi ambasadora kažu da je čast i privilegija biti deo „Srbija u ritmu“. Bečejci će pevati za jednu divnu zemlju sa kojoj imamo odličnu saradnju i sa kojom smo mnogo povezani, rekao je izvršni direktor manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ Igor Karadarević.

-Pored značajnog učešća bečejske dece u manifestaciji „Srbija u ritmu Evrope“, u razgovoru sa njegovom ekselencijom smo otvorili i neke druge teme, a to su privredna saradnja. Predstavili smo komparativne prednosti kojima bismo mogli da zainteresujemo potencijalne turske investitore, naveo je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Deca i mladi Bečeja treći put učestvuju u atraktivnoj manifestaciji „Srbija u ritmu Evrope“! Za razliku od prethodnih sedam godina, manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ je promenila koncept organizacije. Bečejci neće biti u prilici da prate koncert u svom gradu, jer će se predstavnici dvadesetak gradova sredinom juna.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име