Ukoliko Opštinsko veće prihvati odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Toplana“ daljinsko grejanje u Bečeju će od početka nove grejne sezone poskupeti za četiri odsto. Nova cena grejanja po kilovatsatu će za domaćinstva biti 7,74 dinara (stara cena 7,47), za budžetske korisnike 11,58 (11,14) i za poslovne prostore 18,99 (18,26) dinara (sve cene su bez PDV-a).

 

Rekonstrukcija magistralnog vrelovoda u ulici Miloša Crnjanskog (od Trga Čilag do ugla Zmaj Jovine) je u toku i prema rečima Dejana Vukovića, direktora bečejske toplane, teče po planu.

– Plan i dinamika radova se poštuju, mašinski radovi tj. postavljanje cevi bi do kraja ove nedelje trebalo da budu završeni, i do početka grejne sezone deo toplovoda će biti u funkciji, rekao je Vuković. U Toplani za početak naredne godine najavljuju uvođenje tarifnog sistema, koji je i zakonska obaveza. Novi način obračunavanja toplotne energije podrazumeva da će se fiksni deo korišćenja toplotne energije ubuduće plaćati tokom cele godine, a varijabilni deo će biti uslovljen potrošnjom u zimskom periodu. Taj predlog je trebalo da se nađe na narednoj sednici Skupštine opštine Bečej, ali će se prema Vukovićevim rečima odbornici o tarifnom sistemu izjašnjavati u novembru ili decembru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име