Digitalni svet koji nas sve okružuje ima pozitivnih, ali i negativnih strana. U Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad Bečej organizuju edukaciju o digitalnom nasilju, o prevenciji, ali i o načinu reagovanja na taj fenomen.

Potreba za edukacijom korisnika nastala je na osnovu iskustava u radu Dnevnog boravka. Edukacije se realizuju u dve grupe, jedne su predviđene za decu, a druge za mlade, korisnike usluga Dnevnog boravka.

– Jedan od ciljeva jeste da se ovako izgradi sistem podrške koji kreće iz Dnevnog boravka, ali i da se uključe i druge organizacije. Najbitnije je da se digitalno nasilje prepozna  na vreme, ali i da se spreči, da njega uopšte i ne dođe, kaže Ivona Božović, direktorka Centra za socijalni rad i edukatorka na temu digitalnog nasilja.

Kako decu i mlade, tako i roditelje i nastavnike, treba obučiti da prepoznaju digitalno nasilje i da adekvatno na njega reaguju. Uključenost roditelja u ovakve oblike osnaživanja je od suštinske važnosti i zbog toga su organizovane grupe za samopodršku.

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име