Da se družimo i živimo zdravije, pod tom je parolom student Fakulteta za sport i fizičku kulturu Božidar Hadnađev nedavno oko sebe okupio Bečejce i Bečejke. Budu u grupi, njih od pet do deset, i okupljaju se na dolmi kraj Tise svake su druge večeri zajedno, trče.

Cilj ovakvih skupova, kako kaže, pre svega je u cilju sticanja zdravih navika, razonode i druženja. Kao i većina aktivnosti, i održavanje kondicije je, mnogima, zanimljivije u društvu.

– Jedni druge motivišemo i svi smo kao jedan. Usput se tu i čuju razne šale, pa bude i smeha, te se zaboravi sama težina treninga, objašnjava Božidar Hadnađev.

Pre svake fizičke aktivnosti, pa i ove, neizostavno je zagrevanje. Iako je u druženju akcenat, vodi se računa o svakom iz skupine, naročito kada je u pitanju fizička izdržljivost i spremnost.

– Pripreme, a i istezanje su obavezni, dok sa onima koji nemaju kondicije radimo postepeno. Ukoliko se odlučimo na duge staze, prelazimo od 2,5 do deset kilometara, a u drugom slučaju radimo kratko i dinamično, ističe vođa ove nesvakidašnje za našu sredinu, trkačke ekspedicije. Slobodnog mesta u grupi za trčanje, ističe Hadnađev, ima uvek. Potrebni su samo adekvatna obuća, garderoba u slojevima i dobra volja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име