Bečejska lokalna samouprava je ove godine opredelila oko 27,5 miliona dinara za izgradnju otresišta u okviru godišnjeg programa uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Tokom februara već ih je izgrađeno osam, od predviđenih 25, u ataru Mileševa i Drljana, kao i u Bačkom Petrovom Selu.

 

– Ove godine smo se konsultovali i sa predsednicima mesnih zajednica, odnosno sa ljudima koji su u direktnom kontaktu sa poljoprivrednim proizvođačima u pojedinim selima u opštini Bečej i na taj način smo došli do kritičnih lokacija u svakom selu na koje će se postavljati otresišta. Iz tog razloga će ove godine, za razliku od prošle, biti urađena otresišta u celokupnoj opštini, raspoređeno na mestima gde su sami poljoprivrednici rekli da su najkritičnija, a vezano za iznošenje blata na puteve, rekao je Anđelko Mišković, član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu i razvoj sela i dodao da su prošle godine urađeno 23 otresišta u vredosti od oko 23,5 miliona dinara. On je najavio da će u ataru opštine Bečej ove godine biti sređeno i trinaest mostova.

– Javna nabavka je u toku, otvaranje bi trebalo da bude 3. marta, količina sredstava je 30 miliona dinara i nadamo se da će to biti dovoljno da obnovimo najmanje 12 do 13 mostova. Sa tim sredstvima, faktički bi za pet godina obnovili sve mostove i prelaze na teritoriji opštine, konstatovao je Mišković.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име