Jubilej po meri dece i njihovih origami edukatora iz Društva učitelja opštine Bečej. To je u najkraćem „raport“ posle završenog prvog dela Petog origami kampa u gradu kraj Tise.

 

-Prezadovoljni smo. Tokom dvonedeljnog rada u kampu bilo je ukupno uključeno 66 polaznika od predškolskog uzrasta (7), preko osnovaca (53), srednjoškolaca (2) do odraslih (4). Bilo je i origamista iz Bačkog Petrovog Sela, Mola, čak, hrvatskog grada Virovitice, pa je kamp poprimio prefiks „međunarodni“. Uradili smo mnogo figura, pokazali kreativnost, maštovitost, preciznost… Obradovalo me je to što su mi roditelji rekli da daca po povratku iz kampa ne sede pred TV ekranom, već nastavljaju da usavršavaju veštinu savijanja papira i prave razne figure. Ovo je peta godina kako radimo u vreme letnjeg školskog raspuata i blizo hiljadu origamista je prošlo kroz kamp. Poslednje dve nedelje održaćemo drugi deo kampa u bibliotečkim ograncima Bačkog Gradišta, Bačkog Petrovog Sela i Radičevića, te očekujemo da broj obučenih pređe hiljadu, rekla nam je u ime organizatora Društva učitelja opštine Bečej predsednica Milena Gmijović.

Bečejska epizoda Petog origami kampa završena je skromnom svečanošću u Narodnoj biblioteci Bečej, gde je postavljena izložba urađenih origami figura i uručene su zahvalnice svim učesnicima kampa i njihovim edukatorima. Dodeljeno je i šest diploma za posebno zalaganje i kretaivnost u ovogodišnjem kampu, a tri specijalna priznanja dobili su Agneš i Karilona Butaši i Igor Vukosavljev, jer su samoinicijativno uradili 3D origami figure, što je viši nivo origamija. Na kraju je odato priznanje i partnerima Narodnoj biblioteci Bečej i ovdašnjoj knjižari Prizma 93, koja je obezbedila prigodne poklone za sve origamiste. Ove nedelje će izložba napravljenih origami figura biti u svečanoj sali Nardne biblioteke, a onda se seli u knjižaru Prizma 93, pa sugrađani imaju priliku da vide šta su to vredni i kreativni origamisti uradili tokom kampa.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име